Δοκιμή νέο σουπερμίνι: Citroen C3 ή Toyota Yaris;

Με turbo ή ατμόσφαιρα; Πάντως το στιλ δεν λείπει από κανένα εκ των δύο

  • -
  • -

Πιο φρέσκια από ποτέ πριν, η κατηγορία των σουπερμίνι σε περιμένει για να διαλέξεις το αυτοκίνητο με το οποίο θα κυκλοφορείς καθημερινά στην πόλη και θα κάνεις τις εκδρομές σου το Σαββατοκύριακο.

Δύο μοντέλα που έχουν λίγους μήνες στην κυκλοφορία, είναι το ανανεωμένο Citroen C3 και το εντελώς νέο Toyota Yaris. Δοκιμάζουμε το πρώτο στην έκδοση με τον turbo 1.2 PureTech 110 PS και το δεύτερο στην υβριδική παραλλαγή με τον ατμοσφαιρικό 1.5 116 PS.

Αφού διαβάσεις τις αναλυτικές δοκιμές, πες μας στην ψηφοφορία που ακολουθεί ποιο από τα δύο προτιμάς.


Citroen C3 1.2 PureTech 110 PS


Οι Γάλλοι σχεδιαστές δεν αρκέστηκαν σε ένα απλό ρετουσάρισμα. Το νέο μοντέλο άλλαξε αρκετά, έγινε ακόμη πιο τολμηρό, πιο εκφραστικό. Θα το αναγνωρίσεις κυρίως από το μυώδες εμπρός μέρος που εκπέμπει δυναμισμό αλλά και κομψότητα, χάρη στις ευδιάκριτες πινελιές χρωμίου. Ανασχεδιασμένα είναι και τα προστατευτικά airbump χαμηλά στις πόρτες, σήμα κατατεθέν της γαλλικής μάρκας, που μαζί με τις διχρωμίες στο αμάξωμα, τα νέα σχέδια στις πίσω κολώνες και τα πίσω φώτα με τη 3d σχεδίαση, προσδίδουν φινέτσα και κεντρίζουν το βλέμμα σου.
 

Toyota Yaris 1.5 Hybrid 116 PS


Η 4η και νεότερη γενιά δεν είναι απλά μία βελτιωμένη εκδοχή της προηγούμενης. Πρόκειται για ένα τελείως καινούργιο μοντέλο, βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, με νέο κινητήρα και υβριδικό σύστημα, σύμφωνο με τη σύγχρονη φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...