Δοκιμή: Opel Astra ή Volkswagen Golf;

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια ή αν θέλετε η κόντρα μεταξύ αυτών των δύο ισχυρών μικρομεσαίων μοντέλων

  • -
  • -

Δυο μοντέλα στη μικρομεσαία κατηγορία που παίζουν ανταγωνιστική μπάλα πολλά χρόνια τώρα. Μάλιστα υψηλού επιπέδου, με αρκετούς φανατικούς φίλους από πίσω να τους συνοδεύουν.

Στο GOCAR δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Opel Astra 1.4T, αλλά και το Volkswagen Golf 1.5 eTSI DSG. Το πρώτο με το νέο αποδοτικό τούρμπο κινητήρα βενζίνης και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και το δεύτερο με επίσης τούρμπο κινητήρα βενζίνης, αλλά αυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Πατήστε πάνω στο όνομα του μοντέλου ή τη φωτογραφία για να διαβάσετε τις αναλυτικές δοκιμές. Αφού τις διαβάσετε πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε σύγκριση στοιχείων τεχνικών και εξοπλιστικών μέχρι και για τέσσερα μοντέλα, πατώντας στο παρακάτω link.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΕΔΩ!

 

Opel Astra 1.4T

Αντίθετα με τη συνήθη τακτική των περισσοτέρων εταιρειών στην Opel προτίμησαν να μην διαφοροποιήσουν το νέο Astra σχεδιαστικά, αλλά να το εφοδιάσουν με σύγχρονα πιο αποδοτικά και σαφώς πιο φιλικά προς το περιβάλλον μηχανικά μέρη.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ    1.4T
ΙΣΧΥΣ   145 PS
ΡΟΠΗ  225 Nm
0-100 km/h     10,3 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ            4,3 lt/100 km

 

Volkswagen Golf 1.5 eTSI DSG

Ένα Golf που θυμίζει Golf, αλλά ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας του. Τεχνολογικά στο τοπ σκαλοπάτι, προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και του οδηγού του.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ    1.5 eTSI
ΙΣΧΥΣ   150 PS
ΡΟΠΗ  250 Nm
0-100 km/h     8,5 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ            4,7 lt/100 km

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...