ΔΟΚΙΜΗ: Peugeot Traveller VIP 2.0 BlueHDi 180 PS (vid)

Το πολυτελές βαν θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία, με την ιδανική αναλογία τιμής-εξοπλισμού

  • -
  • -
με μια ματιά
Η πρόταση της Peugeot στην κατηγορία των VIP Shuttle συνδυάζει πολυτέλεια και πλούσιο εξοπλισμό με χαμηλή τιμή αγοράς και χρήσης


Με τον τουρισμό να σημειώνει διαρκώς άνοδο τα τελευταία χρόνια, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποιοτικά κριτήρια, η αγορά των πολυτελών οχημάτων μεταφοράς προσώπων (τα λεγόμενα VIP Shuttle) γνωρίζει άνθηση στη χώρα μας. Μέσα σε αυτό το εξαιρετικό timing, η Peugeot εισάγει στην Ελλάδα το Traveller VIP, την κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού έκδοση του επιβατικού βαν.

Το Traveller VIP απευθύνεται στους επαγγελματίες που θέλουν να μεταφέρουν με άνεση, ασφάλεια και πολυτέλεια τουρίστες – επιχειρηματίες – στελέχη, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικά ποσά τόσο στην αγορά όσο και κατά τη χρήση του οχήματος. Στην Ελλάδα το VIP Shuttle της Peugeot εισάγεται σε δύο μήκη αμαξώματος, στα 4,96 και 5,3 μέτρα, ενώ το χαμηλό του ύψος (1,9 μ.) του επιτρέπει να έχει πρόσβαση ακόμη και σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Ταυτόχρονα κομψό και επιβλητικό, εμφανίζοντας τη νέα εταιρική μάσκα της Peugeot, όμορφα φώτα LED, λεπτομέρειες από χρώμιο και πίσω φιμέ τζάμια, το Traveller VIP κερδίζει τις εντυπώσεις και τραβά σαν μαγνήτης τα βλέμματα πάνω του. Ο πολυτελής του χαρακτήρας «ξετυλίγεται» όμως μπροστά στα μάτια σου όταν ανοίξουν οι συρόμενες ηλεκτρικές πόρτες. Λειτουργούν πλήρως αυτόματα από απόσταση, με το πάτημα ενός κουμπιού είτε στο κλειδί, είτε στο ταμπλό, ακόμη και περνώντας το πόδι κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Πολυτέλεια και πρακτικότητα

Τα δύο αυτά στοιχεία προσφέρονται σε υπερθετικό βαθμό στο ευρύχωρο εσωτερικό του Traveller VIP. Η δεύτερη σειρά έχει δύο ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ άλλες τρεις θέσεις υπάρχουν στην τρίτη σειρά. Συνολικά, το πολυτελές βαν της Peugeot μπορεί να φιλοξενήσει 6 επιβάτες, πέραν του οδηγού. Μάλιστα οι δύο πολυθρόνες στη δεύτερη σειρά αλλάζουν και φορά, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα άνετο σαλόνι. Όλα τα καθίσματα είναι αφαιρούμενα, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν πολλές αποσκευές (640 lt. μέχρι την εταζέρα σε 7θέσια διάταξη στην έκδοση των 4,96 μέτρων και 1.060 lt. σε αυτή την 5,3 μέτρων).

Όση ώρα οι επιβάτες απολαμβάνουν τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων, την άριστη ηχομόνωση και την ιδανική θερμοκρασία χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης του κλιματισμού κατά την προτίμησή τους, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα άκρως λειτουργικό και σύγχρονο κόκπιτ. Ο πίνακας οργάνων εμφανίζει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, καθώς ανάμεσα στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο υπάρχει οθόνη με τον υπολογιστή ταξιδίου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Μάλιστα ο οδηγός δε χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο, χάρη στο head up display, που φιλοξενεί ακόμη και τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης. Η φωτεινότητά του καθώς και η ιδανική γωνία ρυθμίζονται ηλεκτρονικά μέσω διακοπτών αριστερά από το τιμόνι. Τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού ρυθμίζονται ηλεκτρικά, είναι θερμαινόμενα και με λειτουργία μασάζ.

Άνετο και ευέλικτο σε κάθε περιβάλλον

Ένα πολυτελές επιβατικό βαν θα πρέπει να κινείται με την ίδια ευκολία σε κάθε περιβάλλον. Από τις εθνικές οδούς με τις μεγάλες ευθείες και τις φαρδιές λωρίδες κυκλοφορίας, μέχρι τα στενά δρομάκια στο ιστορικό κέντρο των μεγαλουπόλεων. Οδηγήσαμε το Traveller VIP τόσο στον αυτοκινητόδρομο, όπου αφήνει άριστες εντυπώσεις με την ποιότητα κύλισης και την ησυχία που επικρατεί στο εσωτερικό στις υψηλές ταχύτητες, όσο και στο κέντρο της Αθήνας, όπου ελίσσεται εύκολα, χάρη στις compact εξωτερικές του διαστάσεις και τον μικρό κύκλο στροφής. Το Traveller VIP εκμεταλλεύεται πλήρως όσα έχει να προσφέρει η εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2, την οποία γνωρίζουμε από τα επιβατικά μοντέλα της Peugeot. Είναι εξαιρετικά σταθερό στις ευθείες και σίγουρο στις στροφές, με την ανάρτηση να προσφέρει άνεση στους επιβάτες σε όλες τις σειρές.

Το Traveller VIP κινεί ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας BlueHDi. Αποδίδει 180 ίππους και εντυπωσιάζει με τη διαθέσιμη ροπή των 400 Nm, διαθέσιμη μόλις στις 2.000 rpm. Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο ΕΑΤ6, το οποίο χαρίζει χαμηλή κατανάλωση (καταγράψαμε λίγο πάνω από 7,5 lt/100 km σε μεικτές συνθήκες) και ευκολία στην καθημερινή χρήση. Πατώντας το κουμπί «Μ» δίπλα στον περιστροφικό επιλογέα του κιβωτίου, ο οδηγός μπορεί να αλλάζει χειροκίνητα τις σχέσεις, μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι.

Εξοπλισμός που δεν αφήνει κενά

Το πολυτελές βαν της Peugeot διατίθεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, αν αναλογιστούμε τον υπερπλήρη βασικό εξοπλισμό. Διατίθεται με 42.000 ευρώ για την έκδοση L2 (4,96 μ) και 45.000 ευρώ για την L3 (5,3 μ). Προσφέρει ασφάλεια (4 αερόσακους, ABS & ESP, Head Up Display, Cruise Control, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος) και άνεση (αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, δερμάτινο σαλόνι, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 7’’ και λειτουργία Mirrorlink, ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά συρόμενες πλευρικές πόρτες, σύστημα εισόδου και εκκίνηση; κινητήρα χωρίς κλειδί, ζάντες αλουμινίου 17’’ κ.α.). Ο επαγγελματίας οδηγός θα εκτιμήσει επίσης τη διετή εγγύηση της αντιπροσωπείας με απεριορίστα χιλιόμετρα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ

συμπέρασμα

Στην όλο και πιο δημοφιλή στην Ελλάδα, λόγω της αύξησης του τουρισμού αλλά και διεξαγωγής συνεδρίων, κατηγορία των πολυτελών επιβατικών βαν, η Peugeot κάνει «κίνηση ματ» με το Traveller VIP. Τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες θα απολαύσουν γρήγορες και άνετες μετακινήσεις, σε κάθε περιβάλλον.

VIDEOS

Peugeot Traveller VIP 2.0 BlueHDi 180 PS - gocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...