Βόλτα με το Adam στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Αψηφήσαμε τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους της Αθήνας και κάναμε μια χορταστική βόλτα σε όλη την Αττική, κρατώντας αναμνηστικές εικόνες από τα πιο στολισμένα σημεία

  • -
  • -

Το Opel Adam είναι hip και αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που το βλέπεις μπροστά σου. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση, τόσο σε ότι αφορά το αμάξωμα, όσο και το εσωτερικό του. Η διχρωμία στις 17άρες ζάντες και στο αμάξωμα, με τα ασημί διακοσμητικά να τονίζουν την κομψότητα του σχήματος αλλά και το κόκκινο/ μαύρο εσωτερικό, με τις δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα και την checkered flag επένδυση της οροφής, δίνουν το στίγμα της νεανικής κατασκευής στο μικρό μοντέλο. Σκεφτήκαμε λοιπόν να το συνδυάσουμε με μια καλή βόλτα στα πιο στολισμένα σημεία της Αθήνας, γιατί του πάει το glam- εξ ου και η ονομασία της έκδοσης εξοπλισμού του μοντελου της Opel. Η αλήθεια είναι πως δε βρήκαμε όσα περιμέναμε αλλά όπως και να έχει, το πνεύμα των ημερών ήταν πανταχού παρόν και ταίριαξε με τη διάθεσή μας και το λαμπερό Adam.

Η περιπλάνηση ξεκίνησε με το ηλιοβασίλεμα. Πρώτη στάση στη Λυκόβρυση (Αγ. Βαρβάρας) και το «άστρο λαμπρό» που οδηγεί την περιοχή. Η κίνηση στα καταστήματα αρκετή και τα αυτοκίνητα, απλά παντού. Η αντανάκλαση του άστρου στο Adam, ταιριάζει απόλυτα στη διάθεσή μας αλλά και του μοντέλου της Opel που λάμπει- και δεν πτοείται ούτε από ψιλόβροχο.



Το άλλο άκρο στην Πεντέλη και στην πλατεία της, που λίγο η ώρα, λίγο το τσουχτερό κρύο, δεν υπήρχε πρόβλημα πολυκοσμίας. Μέχρι και πάνω στην πλατεία ανέβηκε το Adam για να έχουμε ένα καλό κάδρο με το φωτεινό δέντρο. Αμέσως μετά τη φωτογράφηση στο σημείο, το σαλόνι του μικρού μοντέλου μας φάνηκε ιδιαίτερα φιλόξενο και όσο ζεστό χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε.


Στη συνέχεια, από τα «σκοτεινά» Μεσόγεια και τη Βάρη -που λόγω ώρας δεν είχε το σύνηθες φολκλόρ «χρώμα», φτάνουμε στη λαμπερή Γλυφάδα. Εκεί όπου ο στολισμός των δρόμων μας δίνει το ερέθισμα για μια εικόνα urban cool, με τα αυτοκίνητα που περνούσαν από μπροστά να μας δίνουν ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις πάνω στο όμορφο αμάξωμα του Adam.


Εντοπίσαμε τον εντυπωσιακό φωτισμό της Λεωφ. Βουλιαγμένης -μόνο προς Γλυφάδα όμως, χωρίς προφανή αιτία- και μας ανάγκασε να κάνουμε αναστροφή για να το «βάλουμε» στο παρμπρίζ του Adam. Η λάμψη και τα χρώματα ταιριάζουν ιδιαίτερα στο ύφος του Adam, με τις γαλάζιες και κόκκινες λεπτομέρειες στο ταμπλό να «δένουν» οπτικά με το στολισμό της λεωφόρου.


«Απόβαση» στο Σύνταγμα για τη συνέχεια, εκεί που κάποιες μέρες πριν με κάθε επισημότητα «φωτίστηκε» το καράβι (με το οποίο ο Δήμος Αθηναίων αντικατέστησε το αμφιβόλου αισθητικής «δέντρο»). Προφανώς η στάση ήταν ολιγόλεπτη, ανάμεσα στα ταξί και τους οδηγούς τους που μας έβλεπαν σαν εξωγήινους –ή σαν ξωτικά, για να μένουμε στο πνεύμα των ημερών.


Λογική συνέχεια, η Ερμού. Ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας- ίσως και της χώρας- έχει φορέσει τα… φωτεινά του και φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου, όποια ώρα και αν τον επισκεφτεί κανείς. Το ψιλόβροχο έκανε και πάλι την εμφάνισή του αλλά αυτό δεν πτόησε ούτε εμάς, ούτε τον κόσμο. Σαφώς και ούτε το φανταχτερό κόκκινο- μαύρο Adam, που παρέμεινε προς έκπληξη όλων των παριστάμενων, καθαρό και λαμπερό.


Στην πλάκα, ο πεζόδρομος της Αδριανού έχει όσο φως χρειάζεται λόγω των ημερών. Άλλωστε η «λάμψη» του πεζόδρομου, όσο και της περιοχής γενικότερα, δε χρειάζεται στολισμό για να αναδειχτεί. Λόγω του κρύου, ο κόσμος ήταν ελάχιστος αλλά και εμείς, από σεβασμό κυρίως για το πλακόστρωτο δεν προχωρήσαμε περισσότερα από 10 μέτρα- όσο χρειαζόταν για να έχουμε την εικόνα αλλά και το Αdam να πάρει μια γεύση πραγματικού πολιτισμού.



Τελειώνοντας το οδοιπορικό, η στάση στην Καλλιθέα πρέπει να ομολογήσουμε πως ήταν απροσδόκητη αφού η Δαβάκη είχε φορέσει τα καλά της, σε αντίθεση με την κεντρικότερη λεωφόρο, την Ελ. Βενιζέλου, όπου η εικόνα ήταν μάλλον υποτονική. Η κίνηση είχε αραιώσει λόγω της ώρας και η στάση για την αναμνηστική φωτογραφία ήταν εύκολη υπόθεση. Το Adam πόζαρε πρόθυμα για άλλη μια φορά.


Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε μια βόλτα στους στολισμένους δρόμους της Αθήνας. Οι ευχαριστίες για τις όμορφες φωτογραφίες, καταλήγουν στην Εύη Περράκη που έκατσε με περίσσεια υπομονής –όπου χρειάστηκε- και αντοχής στο κρύο πίσω από την Canon για να αποτυπώσει τις λάμψεις πάνω και γύρω από το Adam. Η βόλτα όμως της άρεσε, οπότε με την πρώτη ευκαιρία, θα έχουμε επανάληψη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...