Δοκιμή: Citroen C5 ή Ford Kuga Diesel;

Δύο επιβλητικά SUV με έμφαση στην άνεση και τους χώρους, αλλά παράλληλα με κοινό παρονομαστή τον κινητήρα πετρελαίου. Εσείς ποιο επιλέγετε;

  • -
  • -

Τα ευμεγέθη SUV βρίσκονται στο προσκήνιο και οι προτάσεις στην κατηγορία πληθαίνουν. Η Citroen με το C5 Aircross προσφέρει μία πλήρης και premium πρόταση στην κατηγορία, με ιδιαίτερη έμφαση στο ντιζάιν, την ευρυχωρία και την άνεση. Η Ford πρόσφατα ανανέωσε το Kuga, το οποίο μπορεί να έχει αυξημένες διαστάσεις, αλλά πλέον απέκτησε premium χαρακτήρα διατηρώντας τα σπορτίφ χαρακτηριστικά της προηγούμενης γενιάς.

Στο GOCAR έχουμε δοκιμάσει το Citroen C5 Aircross με τον 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 130 και την 3η γενιά του Ford Kuga με τον κινητήρα των 1.500 cc που αποδίδει 120 ίππους. Με σχεδόν παραπλήσιο κόστος κτήσης, αλλά και μέγεθος, αποτελούν δύο εναλλακτικές που απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Μοναδική διαφορά, το γεγονός ότι το Kuga της δοκιμής μας εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, σε αντίθεση με το Citroen που διέθετε το αυτόματο των οκτώ σχέσεων της γαλλικής εταιρείας.

Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές πατώντας στην εικόνα του κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

 

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130ps AT8

Τοποθετείται στο άνω άκρο των compact SUV, μιλάει φαρσί τα γαλλικά σε επίπεδο άνεσης και συμπεριφοράς και έρχεται πλούσιο για να εκπληρώσει κάθε εκδρομικό όνειρο.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.5 BlueHDi
ΙΣΧΥΣ 130 PS
ΡΟΠΗ 300 Nm
0-100 km/h 10,6 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,1 lt/100 km

 

Ford Kuga 1.5 EcoBlue Diesel


Αυξημένες διαστάσεις, υπερπλήρης γκάμα κινητήριων συνόλων, αλλά και premium χαρακτήρας με σπορ φιλοσοφία είναι τα στοιχεία που διακρίνουν τη νέα γενιά του Ford Kuga.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.5 Ecoblue
ΙΣΧΥΣ 120 PS
ΡΟΠΗ 300 Nm
0-100 km/h 11,7 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,2 lt/100 km



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...