Volvo & Siemens: Συνεργασία για ηλεκτροκίνητα

Πρώτες εφαρμογές με Volvo C30 Electric

  • -
  • -

Η Volvo Car Corporation και η Siemens προχωράνε σε συνεργασία με σκοπό την από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για ηλεκτροκίνητα μοντέλα και η άμεση ενσωμάτωση των παραπάνω συστημάτων σε μοντέλα όπως το Volvo C30 Electric. Η Volvo ξεκίνησε φέτος περιορισμένης κλίμακας παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Volvo C30 Electric, ενώ την επόμενη χρονιά θα αρχίσουν οι πωλήσεις του υβριδικού Volvo V60 Plug-in Hybrid, ενισχύοντας το οικολογικό της προφίλ.

Τα πρώτα Volvo C30 Electric εφοδιασμένα με ηλεκτροκινητήρες Siemens, θα βρίσκονται στις πίστες δοκιμών μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στις αρχές του 2012 - το αργότερο - η Volvo θα παραδώσει στη Siemens περίπου διακόσια C30 Electric που στη συνέχεια θα δοκιμαστούν και θα εξελιχθούν κάτω από πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αποτελώντας μέρος του εταιρικού στόλου της Siemens.

Οι ηλεκτροκινητήρες Siemens που εξελίχθηκαν για τη Volvo έχουν μέγιστη ισχύ 108 kW και μέγιστη ροπή 220 Nm. Η σχεδίαση των inverter που χρησιμοποιούν θα βελτιστοποιηθεί από κοινού από τις δύο εταιρίες προκειμένου να ανταποκριθεί σε όλες τις υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, η Siemens θα παρέχει υψηλής απόδοσης και ταχύτητας συστήματα φόρτισης, για τοποθέτηση τόσο στα οχήματα όσο και εκτός αυτών.

 

Μέλλον στην ηλεκτροκίνηση

Τα συστήματα παραγωγής και μετάδοσης ηλεκτρικής ισχύος, η διαχείριση των συσσωρευτών και η τεχνολογία φόρτισής τους θεωρούνται ως τα τεχνολογικά κλειδιά για την ανάπτυξη και παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

"Η συνεργασία με τη Volvo είναι θεμελιώδους σημασίας για την εξέλιξη υψηλής ποιότητας εξαρτημάτων και συστημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πρόκειται να μπουν στην παραγωγή" δήλωσε ο Σίγκφριντ Ρούσβουρμ (Siegfried Russwurm), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens και CEO της Siemens Industry Sector (βιομηχανικός κλάδος της Siemens). "Η καθιέρωση της Siemens ως παγκόσμιου προμηθευτή συστημάτων που προορίζονται για το εσωτερικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και για χρήση έξω από αυτά, είναι μακροπρόθεσμος στόχος μας. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως πρωτοπόρους στο χώρο της ηλεκτροκίνησης."

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...