Renault Austral: Τιμές και διαφορές για όλες τις εκδόσεις του

Το νέο SUV της Renault εντυπωσιάζει με την τεχνολογία του, ενώ είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές υβριδικές εκδοχές. Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους;

  • -
  • -

Όσοι αναζητούν ένα καινούργιο C-SUV, είναι αδύνατο να μην εξετάσουν την περίπτωση του νέου Renault Austral, ενός μοντέλου που παρουσιάστηκε πρόσφατα και ξεχωρίζει χάρη στη δυναμική αισθητική του, τις πολλές επιλογές κινητήρων και τον κορυφαίο εξοπλισμό του. Το γαλλικό SUV διαθέτει παράλληλα υψηλή ποιότητα κατασκευής και πλούσιους χώρους, κλείνοντας το μάτι σε εκείνους που ψάχνουν ένα νέο οικογενειακό αυτοκίνητο. Ποιες είναι οι διαφορές των υβριδικών εκδόσεών του, όμως;

Renault Austral – Γνήσιο υβριδικό SUV!

Ανεξαρτήτως έκδοσης, το Renault Austral ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία για υψηλότερη αποδοτικότητα και χαμηλή κατανάλωση. Ο αγοραστής έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τρία επίπεδα ισχύος (προς το παρόν), με 130, 160 ή 200 ίππους. Τα πρώτα δύο υιοθετούν ήπια υβριδική (mild hybrid) υποβοήθηση, ενώ το ισχυρότερο Austral E-Tech των 200 ίππων ενσωματώνει την κορυφαία full hybrid τεχνολογία της Renault που συνδυάζει δύο ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες με ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Τα οφέλη της ήπια υβριδικής τεχνολογίας

Το Renault Austral των 130 ίππων χρησιμοποιεί ένα νέο turbo μηχανικό σύνολο των τριών κυλίνδρων με χωρητικότητα 1.2 λίτρα. Συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, μέρος του οποίου είναι ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας που συνδέεται στον στρόφαλο. Το Austral με τη συγκεκριμένη επιλογή κινητήρα δεν έχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, όμως ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά το θερμικό μοτέρ σε φάσεις έντονης επιτάχυνσης ή απλής μετακίνησης με χαμηλό φορτίο, με όφελος τη χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και την ενίσχυση της ισχύος, όποτε χρειάζεται.

Το νέο ήπια υβριδικό σύστημα των 48V ονομάζεται mild hybrid advanced και αποτελεί νέα προσθήκη στην γκάμα της Renault. Χάρη σε αυτό, το Renault Austral είναι κορυφαίο στην κατηγορία του σε ό,τι αφορά τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση και συνοδεύεται από το όφελος των μηδενικών τελών κυκλοφορίας.

Ψηλότερα στην γκάμα βρίσκεται το τετρακύλινδρο turbo σύνολο των 1.3 λίτρων με τους 160 ίππους. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια πιο light ηλεκτρική υποβοήθηση με κύκλωμα 12V. Η απλούστερη, ελαφρύτερη κατασκευή τα καταφέρνει πολύ καλά στις υποχρεώσεις της, που πάνω-κάτω είναι οι ίδιες με αυτές της 48V Hybrid έκδοσης.

Δείτε τη video-δοκιμή του Renault Austral των 160 ίππων

Το Renault Austral των 160 ίππων δεν κινείται ποτέ αμιγώς ηλεκτρικά, όμως ο μικρός ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον τετρακύλινδρο turbo τις στιγμές που χρειάζεται προσφέροντας επιπλέον δύναμη και περιορίζοντας την κατανάλωση. Ίδια λογική, διαφορετική εκτέλεση, λοιπόν, για τις δύο mild hybrid εκδοχές του Renault Austral.

Full hybrid για… φουλ οικονομία!

Στην κορυφή της γκάμας του Renault Austral σήμερα, βρίσκεται η έκδοση E-Tech. Το κινητήριο σύνολο αποτελείται από τον turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων και δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες. Το βασικό ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 68 ίππων και το δευτερεύον, 34 ίππων. Το Renault Austral E-Tech έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά, με τον κινητήρα βενζίνης σβηστό.

Παρά το γεγονός ότι δεν συνδέεται με πρίζα, συλλέγει ενέργεια κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, η οποία αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου των 400V με χωρητικότητα 1,73 kWh. Έτσι, το ρεύμα που μαζεύει φρενάροντας χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την κίνηση του αυτοκινήτου, εκτοξεύοντας τον βαθμό αποδοτικότητας και μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση. Ειδικά εντός πόλης, όπου το σταμάτα-ξεκίνα είναι το συνηθέστερο σενάριο οδήγησης, ένα full hybrid δεν έχει αντίπαλο στο κομμάτι της κατανάλωσης. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από τη δοκιμή αυτής της έκδοσης του Renault Austral.

Οι τιμές των εκδόσεων του Renault Austral

Όσον αφορά τις τιμές των τριών εκδόσρων του Austral, η Equilibre Mild Hybrid των 130 ίππων ξεκινάει από 38.450 ευρώ, ενώ είναι το μοναδικό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ένα σκαλί πιο πάνω, η Techno Mild Hybrid των 160 ίππων ξεκινάει από 42.950 ευρώ, με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Το σύνολο των 160 ίππων προσφέρεται και σε ακόμα μία έκδοση με την ονομασία Techno Esprit Alpine Mild Hybrid, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 44.250 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η πλήρως υβριδική έκδοση με την ονομασία E-Tech Full Hybrid Techno, η οποία αποδίδει 200 ίππους και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο, με την τιμή να ξεκινά από τα 49.700 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης του Renault Austral, πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...