Επανάσταση στο παρκάρισμα φέρνει το σύστημα EasyTurn [video]

Τέλος στο άγχος του παρκαρίσματος βάζει ένα νέο σύστημα, το οποίο θα μας επιτρέψει να βάζουμε τα αυτοκίνητά μας στην θέση που βρήκαμε, με μία μόνο κίνηση.

  • -
  • -

Η ZF, μία εταιρεία που παράγει εξαρτήματα για αυτοκίνητα αλλά την γνωρίζουμε κυρίως για τα κιβώτια ταχυτήτων που κατασκευάζει, δημιούργησε ένα νέου τύπου γόνατο ανάρτησης, το οποίο δίνει στο αυτοκίνητο ευελιξία η οποία ήταν αδύνατο να την φανταστούμε μέχρι σήμερα.

Το νέο γόνατο επιτρέπει στους μπροστά τροχούς να στρίβουν σε γωνία μέχρι και 80 μοίρες. Ενδεικτικά, μία συνήθης τιμή στην οποία στρίβουν οι τροχοί είναι οι 30 μοίρες, οπότε είναι εύκολα κατανοητό ότι οι 80 μοίρες θα εκτοξεύσουν την ευελιξία ενός αυτοκινήτου σε εντελώς νέα επίπεδα.

zf-easyturn-1

Το σύστημα ονομάζεται EasyTurn και θα κάνει εφικτό το να παρκάρουμε σε θέσεις οι οποίες είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από το όχημά μας, καθώς πλέον δεν θα χρειάζεται να κάνουμε μανούβρες, αλλά η τοποθέτηση θα γίνεται με ελάχιστες κινήσεις του τιμονιού, με μόνο μία να είναι σε πολλές περιπτώσεις αρκετή.

Δείτε ακόμαΥπό κατασκευή το πρώτο υπόγειο δίκτυο αυτόνομων οχημάτων! [video]

Εκτός από το παρκάρισμα, το EasyTurn θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και σε ακόμα έναν τομέα, αυτόν της αναστροφής. Με τις σημερινές γωνίες των τροχών τα περισσότερα αυτοκίνητα χρειάζονται έναν κύκλο διαμέτρου από 9 μέχρι 12 μέτρα ώστε να κάνουν αναστροφή. Με το σύστημα της ZF αυτό μειώνεται κατακόρυφα, ρίχνοντας την διάμετρο αυτού του κύκλου ακόμα και κάτω από το μισό.

zf-easyturn-3

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί και σε ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα ή μόνο σε καινούρια, καθώς και αν θα διατεθεί στην αγορά ή θα παραμείνει μόνο σε πειραματικό στάδιο.

Δείτε στο video που ακολουθεί πόσο πιο ευέλικτο γίνεται ένα BMW i3 στο οποίο έχει εγκατασταθεί το EasyTurn.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...