Alexa, φόρτισε το αυτοκίνητο σε παρακαλώ

Οι κάτοχοι του αμιγώς ηλεκτρικού Citigo iV και του plug-in υβριδικού Superb iV θα μπορούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους από την πολυθρόνα τους!

  • -
  • -

Εύχεστε να μπορούσατε να τσεκάρετε το επίπεδο φόρτισης του εξηλεκτρισμένου σας αυτοκινήτου από τον καναπέ σας;

Η Skoda το καθιστά αυτό εφικτό, μέσω της εφαρμογής φωνητικής υποβοήθησης Amazon Alexa, η οποία αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo iV, καθώς και το plug-in hybrid Superb iV.

Πέρα από τη συνεχή ενημέρωση για τη φόρτιση της μπαταρίας, οι κάτοχοι των ανωτέρω μοντέλων θα μπορούν να εκκινήσουν ή να σταματήσουν (star/stop) την διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου τους από απόσταση, ενώ καθίσταται εφικτό να ελέγξουν το σύστημα κλιματισμού, καθώς και αν τα παράθυρα είναι κλειστά.

Πώς γίνεται αυτό; Αρκεί να δώσουν τη φωνητική εντολή “Alexa, ask Skoda, I want to start charging my car”, ελληνιστί «Alexa, ζήτα από τη Skoda πως θέλω να φορτίσω το αυτοκίνητό μου». Παρόμοια προσφώνηση- πλαισιωμένη με την αντίστοιχη εντολή- δίνεται και για τις υπόλοιπες προαναφερθείσες λειτουργίες

Επιπροσθέτως, δύναται να ελεγχθεί η εναπομείνασα ποσότητα λαδιού, η τοποθεσία στάθμευσης του οχήματος, ενώ παρέχεται συνεχής ενημέρωση και για την κατάσταση του αυτοκινήτου, ήτοι αν χρειάζεται κάποιο service, ή αν υπάρχει κάποιο εξάρτημα που χρήζει αντικατάστασης.

Μειονέκτημα, τουλάχιστον προσώρας, συνιστά το γεγονός πως…η Alexa «καταλαβαίνει» μόλις τέσσερις γλώσσες και συγκεκριμένα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Για να απολαύσουν οι κάτοχοι των Citigo iV και Superb iV τις καινοτόμες υπηρεσίες οφείλουν να φτιάξουν ένα account στην Amazon και να κατέχουν και μία συσκευή έξυπνης ομιλίας Alexa.

Σημειώνεται τέλος πως οι υπηρεσίες ελέγχου του επίπεδου φόρτισης και χειρισμού του κλιματισμού θα προστεθούν και στις συσκευές Google Home. Αντί για την… Alexa, λοιπόν, θα συνεννοούμαστε με την Google.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...