Οι BMW γίνονται ευφυέστερες με το αναβαθμισμένο Driving Assistant Professional

Με πρόσθετες λειτουργίες για αυξημένη ασφάλεια και άνεση

  • -
  • -

Το προαιρετικό Driving Assistant Professional είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σχεδιασμένο για βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας και χρησιμοποιείται από την BMW στο πλαίσιο της προετοιμασίας πολλών από τα μοντέλα της για αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Το σύστημα υποβοήθησης Steering & Lane Guidance Assistant, αναβαθμίζεται με πρόσθετες λειτουργίες από το καλοκαίρι του 2020 στη Σειρά 3, Σειρά 5, Σειρά 6 και Σειρά 8 αλλά και στις X5, X6 και X7, και σε όλες τις εκδόσεις τις M5 και τις M8.

Το νέο σύστημα Active Navigation Guidance υποδεικνύει αλλαγές λωρίδων που είναι απαραίτητες για τη συνέχιση της οδήγησης κατά μήκος της επιλεγμένης διαδρομής, όταν είναι ενεργοποιημένο το Destination Guidance (καθοδήγηση προορισμού).

Ο οδηγός μπορεί να εκτελεί αυτή τη λειτουργία, με τη βοήθεια του Lane Change Assistant. Μία νέα λειτουργία έχει την ονομασία Emergency Lane Assistant. Αυτή καθοδηγεί το όχημα στην ιδανική πλευρά της λωρίδας σε ανασχέσεις της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.

Επιπλέον, το Active Cruise Control με Stop & Go στο μέλλον θα περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο έλεγχο απόστασης, σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Επίσης έχει εξελιχθεί περαιτέρω ο ευφυής έλεγχος του Speed Limit Info με No Passing Indicator. Σε όλες τις εκδόσεις Σειράς 1, Σειράς 3, Σειράς 5, Σειράς 6, Σειράς 7, Σειράς 8, Σειράς 2 Gran Coupé, Z4, X5, X6 και X7 καθώς και τις M5, M8, X5 M και X6 M, το σύστημα ανίχνευσης σημάτων οδικής κυκλοφορίας (road sign detection) μελλοντικά θα λαμβάνει επιπλέον υπόψη τα όρια ταχύτητας που είναι περιορισμένου χρόνου και ισχύουν μόνον ορισμένες ημέρες την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ημέρες εμφανίζεται το όριο ταχύτητας που προέρχεται από τα δεδομένα πλοήγησης.

Επίσης, με την προαιρετική ενσωμάτωση smartphone, πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα BMW θα επιτρέπουν τη χρήση του Android Auto, επιπλέον του Apple CarPlay, από το καλοκαίρι του 2020.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...