Σύστημα της Chevrolet που… καθησυχάζει τους γονείς (vid)

Δεν σε αφήνει να ξεκινήσεις, αν δεν δεθείς πρώτα

  • -
  • -

H Chevrolet λανσάρει ένα νέο σύστημα που το ονομάζει «Buckle to Drive» και θα περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό των νέων Traverse, Malibu και Colorado. Αυτό το σύστημα λειτουργεί ως… «αγχολυτικό» στους ανήσυχους γονείς και ενσωματώνεται στις τεχνολογίες που προστατεύουν τον νέο οδηγό (Teen Driver Systems).

Η Chevrolet επιτρέπει στους γονείς να ρυθμίζουν κάποια σημαντικά συστήματα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή συμπεριφορά των νέων κατά τη διάρκεια χρήσης του αυτοκινήτου όταν οι πρώτοι είναι απόντες. Οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν στο όριο ταχύτητας, στην ένταση της μουσικής και στη ζώνη ασφαλείας. Για το τελευταίο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η μάρκα, μόνο το 61% των μαθητών (άνω των 16) φορούν ζώνη ασφαλείας μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι, το νέο teen driver system δεν επιτρέπει την επιλογή της σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων, αν δεν έχει τοποθετηθεί η ζώνη ασφαλείας.

Το αυτοκίνητο «δίνει» μια αναλυτική αναφορά στους γονείς του νέου οδηγού, όταν ο τελευταίος επιστρέψει σπίτι του, με αποτέλεσμα να έχουν μια εικόνα για το αν ξεπέρασε τα όρια ταχύτητας, πόσες φορές και αν ενεργοποιήθηκε το ABS.

Καλό δεν θα ήταν αυτό το σύστημα να ήταν στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...