Εναλλακτικά καύσιμα από άλγη

Λύση υπό προϋποθέσεις

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια τα άλγη πρόβαλαν ως μία σημαντική εναλλακτική πρόταση για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Η παραγωγή με τη χρήση των άλγεων δεν θα επηρέαζε τις γεωργικές καλλιέργειες και τη βιομηχανία τροφίμων συνολικά.

Η θεωρία αυτή είχε αναπτυχθεί επειδή τα άλγη παράγουν 100 φορές περισσότερο βιοκαύσιμο ανά εκτάριο σε σύγκριση με τις ίδιες καλλιεργημένες εκτάσεις από σόγια ή καλαμπόκι. Δυστυχώς η πρόοδος πάνω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για τα άλγη δεν έχει προχωρήσει αρκετά και μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Virginia υποδεικνύει ότι τα άλγη απαιτούν ακόμη περισσότερη ενέργεια για να μεγαλώσουν από ό,τι απαιτούν οι συνήθεις αγροτικές καλλιέργειες.

Η έρευνα αναφέρει ότι τα άλγη απαιτούν έξι φορές περισσότερη ενέργεια για να αναπτυχθούν και εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τις συμβατικά καλλιεργούμενα είδη. Ο βασικός λόγος είναι η τεράστια ανάγκη των άλγεων για λιπάσματα, ωστόσο υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα με οικολογικό χαρακτήρα. Αντί για λιπάσματα τα άλγη μπορούν να τρέφονται με υγρά απόβλητα από βιολογικούς καθαρισμούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...