H Γερμανία αντιδρά στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Αντίθετη στις προτάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση

  • -
  • -

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής επιτροπής θέλει από το 2035 και έπειτα να σταματήσει η πώληση αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα, είτε πρόκειται για βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Η γερμανική κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Μεταφορών Volker Wissing, εξέφρασε την αντίθεση της στη συγκεκριμένη κίνηση. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ευρωπαίους ομόλογους του στο Παρίσι, δήλωσε ότι η Γερμανία διαφωνεί. Ο Wissing ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να επιτραπεί η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και πέρα από το 2035. Αλλά υπό μία βασική προϋπόθεση. Να κάνουν χρήση συνθετικών καυσίμων».



Αυτή είναι μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Βλέπετε, τα συνθετικά καύσιμα είναι συμβατά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας να παραμείνουν στο προσκήνιο για μερικά χρόνια ακόμα.

Ο Wissing δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Ακόμα, δεν μπορούμε να βασιστούμε στα ηλεκτρικά, αλλά και σε αυτοκίνητα που κάνουν χρήση υδρογόνου. Πρέπει να αναλογιστούμε ότι δεν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα και η προσφορά τους.» Πάντως, δεν θα χαρακτηρίζαμε τυχαίο το γεγονός πως πριν από μερικές μέρες η Audi ανακοίνωσε ότι ο εξακύλινδρος TDI θα μπορεί να λειτουργήσει με αναλώσιμα καύσιμα, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων κατά 70 με 95%...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...