Ecclestone εναντίων Montezemolo

Τιτανομαχία

  • -
  • -

O Bernie Ecclestone άσκησε σκληρή κριτική εναντίων της Ferrari, για το γεγονός ότι ζήτησε διευκρινήσεις από την FIA για το προσπέρασμα του Vettel στον Vergne. Ο Ecclestone είπε : «Αυτοί έχασαν αυτή την φορά (αναφερόμενος στην Ferrari). Μετά υπάρχει το δεδομένο ότι βγήκε η πράσινη σημαία την οποία κανένας δεν αμφισβητεί. Είναι αστείο. Αυτό που λέει η Ferrari στο γράμμα αυτό είναι λάθος. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει κάτι. Είναι εντελώς λάθος».

 

Από την Valencia όμως που γίνεται ο τελικός του Ferrari Challenge ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, επιτέθηκε πολύ σκληρά στον Ecclestone : «Ecclestone; Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στους μεγαλύτερους, ειδικά όταν έχουν φτάσει στο σημείο στο οποίο δεν έχουν έλεγχο στο τι λένε. Παρόλα αυτά, το να είσαι μεγάλος σε ηλικία δεν ταιριάζει με συγκεκριμένους ρόλους και υποχρεώσεις». Δεν έμεινε όμως εκεί : «Κάποιος είπε ότι ήταν σκανδαλώδες που ρωτήσαμε την FIA για διευκρινήσεις για το καθεστώς με τις κίτρινες σημαίες και ότι το παρακάναμε. Η αντίδραση της Ferrari ήταν απολύτως διάφανης, καθώς είδαμε το βίντεο με το τι έγινε μετά από τον αγώνα, ένα βίντεο που το έδειξαν websites ανά τον κόσμο. Λάβαμε εκατοντάδες αιτήματα από τους φιλάθλους μας και αποφασίσαμε ότι να ζητήσουμε διευκρινίσεις είναι το πιο απλό, σωστό και λογικό πράγμα», είπε ο Montezemolo.

 

O Monte όμως συνέχισε και στο στόχαστρο μπήκαν οι κανονισμοί: «Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι σωστά στην F1 και ήρθε η ώρα να τα ρυθμίσουμε στα σωστά σημεία. Δεν είναι αποδεκτό η F1 να μη μεταφέρει τεχνολογία στα αυτοκίνητα δρόμου. Η αεροδυναμική έχει γίνει κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα. Δεν μπορεί να είναι ένα σπορ στο οποίο δεν υπάρχουν δοκιμές στην πίστα. Ξεμένουμε από υπομονή. Είμαστε κατασκευαστές αυτοκινήτων, όχι χορηγοί. Όπως είπε και ο Ecclestone, ‘είναι αστείο’ …»

 

Θα έχουμε σίγουρα και άλλα επεισόδια στο σήριαλ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...