Τι κρατάω, τι πετάω από τα προκριματικά στο Austin

Κυρίαρχος ο Vettel

  • -
  • -

Όλοι θα ψάξουν να βρουν «αμερικανιές» και καουμπόικους τίτλους για να μεταφέρουν την pole position που πήρε ο Sebastian Vettel. Τα πράγματα είναι απλά. Ο Vettel κυριάρχησε μέχρι στιγμής σε αυτή τη νεόκτιστη πίστα. Σε όλα τα ελεύθερα και τα πιο σημαντικό, και στα προκριματικά.

 

Ο μοναδικός αντίπαλος του Vettel ήταν ο Lewis Hamilton, ο Βρετανός κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση ενώ από την 3η θα ξεκινήσει ο Mark Webber. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον Γερμανό, πέρα από το ότι απλώς είναι εκπληκτικός. Έχει καταφέρει εκπληκτικά πράγματα φέτος και το πρωτάθλημα του 2012 είναι πολύ κοντά. Πολύ καλά λόγια έχουμε να πούμε και για τον Hamilton ο οποίος είναι ο μόνος που μπόρεσε να παλέψει με τον Vettel μέχρι και τα προκριματικά.

 

Αυτό που επικρίνουμε για άλλη μια φορά είναι τα τεχνικά προβλήματα της McLaren. Δεν είναι στοιχεία αυτά για μεγάλη ομάδα, και το σημαντικότερο δεν μας έχουν συνηθίσει σε προβλήματα.

 

Σημαντική εμφάνιση στα προκριματικά από τις Lotus με τους Grosjean και Raikkonen να παίρνουν την 4η και 5η θέση, όμως με την τιμωρία του λόγω αλλαγής κιβωτίου ο Grosjean θα ξεκινήσει 5 θέσεις πιο πίσω. Αυτό έκανε «χαλάστρα» στον Alonso o οποίος τα πήγε έτσι και αλλιώς χάλια, ήταν 9ος, αλλά με την ποινή του Grosjean ανεβαίνει 8ος. Γιατί «χαλάστρα»; Γιατί οι ζυγοί στην εκκίνηση θα βρίσκονται στην «ακάθαρτη» πλευρά της πίστας!

 

Τώρα ο Alonso και η Ferrari έχουν ρίξει τις ελπίδες τους στον αγώνα, που έχουν καλό ρυθμό. Ο Ισπανός είναι 10 βαθμούς πίσω στην βαθμολογία και μόνο αυτό δεν ήθελε. Όμως στον αγώνα όλα μπορούν να συμβούν. Να σχολιάσουμε την Ferrari; Δεν υπάρχει λόγος. Μπορεί να έχουν κάνει μια εκπληκτική προσπάθεια να γυρίσουν τις τύχες του μονοθεσίου, αλλά προφανώς δεν έφτασε για το κρίσιμο τελείωμα της σαιζόν. Δείχνουν ότι δεν υπάρχει λαγός να βγαίνει από το καπέλο.

 

Από κει και πέρα δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο. Οι Sauber ήταν εκτός φόρμας, με τον Perez να κερδίζει το χειροκρότημα των συμπατριωτών του που έκαναν το ταξίδι στην Αμερική για να τον δουν. Μάλιστα εκεί βρίσκεται και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και αυτός που βρίσκεται πίσω από την χορηγία του Perez, ο Carlos Slim.

 

Όπως θα μπορέσετε να δείτε και σεις αύριο στις 21.00 που θα γίνει ο αγώνας, υπάρχουν πολλοί γνωστοί προσκεκλημένοι από ηθοποιούς, σεφ, σκηνοθέτες, και αθλητές. Την στιγμή που γραφόντουσαν οι γραμμές περιμέναμε την απόφαση των αγωνοδικών για ένα μπλοκάρισμα του Schumacher πάνω στον Alonso και μια παρατυπία του Webber να μην περάσει από το ζύγισμα στο Q1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...