Τι κρατάω, τι πετάω από τα προκριματικά

Abu Dhabi … μόνο για τον Hamilton

  • -
  • -

Η πίστα φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί για τον Hamilton. Για άλλη μια φορά ο Βρετανός έδειξε τον δρόμο και ήταν πεντακάθαρα μπροστά ακόμα και από τις Red Bull Racing, που έχουν τον τελευταίο καιρό το πάνω χέρι.

 

Όμως, η RBR έδειξε και πάλι σημάδια αναξιοπιστίας, για τα οποία θα πρέπει να προβληματίζονται. Κάποιοι λένε ότι το καλύτερο μονοθέσιο είναι αυτό που είναι ταχύτερο από όλα ασφαλώς, αλλά μόλις περάσει την γραμμή … διαλύεται. Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει με τις RBR. Την στιγμή που γραφόντουσαν οι γραμμές αυτές δεν είχε γίνει γνωστό για ποίον λόγο ο Vettel πήρε την εντολή να σταματήσει από το τμήμα του κινητήρα. Άγνωστο το τι πήγε στραβά. Το πρωϊ είχαν πρόβλημα με ο σύστημα φρένων του Vettel και το έφτιαξαν, αλλά είχαν χάσει σημαντικό χρόνο στα ελεύθερα.

 

Όμως εάν παραμείνουν τα πράγματα έτσι και εάν ο Vettel δεν πάρει κάποια ποινή από τυχόν αντικατάσταση κινητήρα ή κιβωτίου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα έχει τον Alonso 4 θέσεις πίσω του και τον Webber μπροστά του. Ο Webber δήλωσε ότι θα οδηγήσει στο μέγιστο και δεν θα αφήσει την θέση του στον Vettel. Για το εάν θα γίνει θα φανεί αύριο, αλλά ο Webber δεν είναι γνωστός για τις καλές του εκκινήσεις.

 

Κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση του Maldonado, ο οποίος για άλλη μια φορά έκανε κάτι το αξιοσημείωτο, αν μη τι άλλο. Όπως πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Raikkonen για λογαριασμό της Lotus. Στα συν θα βάλουμε και την εμφάνιση του Massa ο οποίος είναι σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκοντας και πάλι τον καλό του εαυτό.

 

Τώρα για τον Alonso δεν έχει πολλά να πούμε. Το πάλεψε και πήρε την 7η θέση που είναι ότι καλύτερο είχε το μονοθέσιο, παρά τις προσπάθειες της Ferrari να του δώσουν ένα μονοθέσιο για να παλέψει για το πρωτάθλημα. Βέβαια οι βαθμοί είναι αύριο και όχι σήμερα, αλλά θα έχει να περάσει τους Button, Raikkonen και Maldonado για να φτάσει τον Vettel.

 

Μπλέξιμο έγινε με τον Schumacher στην συνεννόηση του με την ομάδα και έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμα γρήγορο γύρο και συνεπώς τον συναντάμε στην 14η θέση, ενώ ο Jean-Eric Vergne προσπαθεί όπως πάντα πάνω από το όριο και χάνει κρίσιμα δέκατα.

 

Πολύ μεγάλη σημασία θα έχει αύριο η εκκίνηση και το πώς θα περάσουν τα μονοθέσια από την πρώτη στροφή. Ο Webber είναι από την «ακάθαρτη» πλευρά της πίστας και ίσως χάσει λίγο από την φόρα του. Εάν μπορέσει ο Vettel και περάσει τον Webber στην αρχή τότε θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Προς το παρόν όμως αυτός που θα πρέπει να βγάλει για άλλη μια φορά λαγό από το καπέλο είναι ο Alonso, για να μην χάσει πολύ έδαφος από τον Vettel.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...