Τι κρατάω και τι πετάω από τον αγώνα της Ιαπωνίας

  • -
  • -

Η νίκη του Vettel ήταν πέρα για πέρα δίκαια και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Ο Γερμανός οδηγός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το μονοθέσιό του έχει ανεβάσει ρυθμούς απόδοσης, κοντά σε αυτούς της McLaren Mercedes. Ο Newey και το επιτελείο του έχουν φέρει αρκετές βελτιώσεις οι οποίες φαίνεται ότι δουλεύουν, την ίδια στιγμή που η Ferrari σκέφτεται να κλείσει την σήραγγα ώστε να λύσει τα δικά της προβλήματα.

 

O βάθρο που πήρε ο Massa και η συνεχόμενη αγωνιστική άνοδος από το Spa και μετά δείχνουν ότι το συμβόλαιο για το 2013 τι έχει στο τσεπάκι του. Ειδικά την στιγμή που ο Alonso ήταν εκτός μάχης, ο Βραζιλιάνος δήλωσε παρόν για την Ferrari. Όσο για τον Kobayashi, το βάθρο δεν φαίνεται ικανό ότι θα του σώσει την θέση για το 2013, αλλά το άξιζε πέρα για πέρα.

 

Πετάμε την εμφάνιση του Grosjean. Για άλλη μια φορά ο Γάλλος δημιούργησε προβλήματα στους αντιπάλους του και παρόλο που του είχε επιβληθεί μια αγωνιστική σαν τιμωρία, μυαλό δεν έβαλε. «Πρέπει να δει τον εαυτό του, ήταν δικό του λάθος καθαρά. Πόσα λάθη μπορείς να κάνεις, πόσες φορές μπορείς να κάνεις το ίδιο λάθος; Λάθη στην πρώτη στροφή, ναι, είναι ενοχλητικό», είπε ο Webber, ο οποίος είχε περάσει μια βόλτα από την περιοχή φιλοξενίας της Lotus για να του τα πει … ένα χεράκι. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Rosberg. Τώρα η καυτή πατάτα είναι στα χέρια της διοίκησης και του Boullier ο οποίος πρέπει να δει τι θα κάνει με τον νεαρό οδηγό. Η ταχύτητα και η ικανότητα υπάρχουν, αλλά τι να το κάνεις εάν γίνονται αυτά τα λάθη συνεχώς;

 

Ο οδηγός απολογούμενος είπε : «Από τότε που γύρισα στην Σιγκαπούρη προτεραιότητά μου ήταν να είμαι πολύ προσεκτικός στην εκκίνηση και πρόσεχα τον Sergio (Perez) στα αριστερά μου και προσπάθησα να μην έχω επαφή μαζί του. Υπήρχε μεγάλη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα σε μένα και τον Mark (Webber) όταν έφτασε η πρώτη στροφή και ξαφνιάστηκα, και έτσι χτυπήσαμε. O Mark ήρθε και με είδε μετά από τον αγώνα προφανώς όχι χαρούμενος, αλλά του ζήτησα συγνώμη και πρέπει να συνεχίσουμε. Θα κάτσουμε κάτω να δούμε πολλά πράγματα πριν από τον επόμενο αγώνα για να βελτιώσουμε την κατάσταση», είπε ο Grosjean.

 

Στο καλάθι των αχρήστων πάει και η εμφάνιση του Perez ο οποίος έκανε λάθος στην προσπάθειά του να περάσει τον Hamilton, ώστε να δείξει στην νέα του ομάδα ότι έχουν πάρει την σωστή απόφαση. Για ακόμα μια φορά ικανοποιητική εμφάνιση έκανε και ο Hulkenberg ο οποίος φαίνεται να οδεύει προς την Sauber το 2013.

 

Επόμενη στάση η Κορέα σε μια βδομάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...