BTCC 2012: Donington Park

Νίκες για Shedden (Honda Civic), Jackson (Redstone Focus), συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία ο Plato (MG6) – Αρχίζει βεντέτα MG-Honda;

  • -
  • -

Μπορεί τις νίκες στους 3 αγώνες του 2ου γύρου του BTCC 2012 να κέρδισαν οι Mat Jackson (Redstone Focus) και Gordon Shedden (Honda Civic), μπορεί ακόμη να είχε και ατύχημα στον 2ο αγώνα, ο Jason Plato ωστόσο συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στον πρώτο αγώνα, ο Plato εκκίνησε από την πρώτη θέση μιας και το Σάββατο πήρε με το MG6 του την pole position, ωστόσο δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί τερματίζοντας τελικά τέταρτος, πίσω από τα Civic των Shedden και Matt Neal. Στην πρώτη θέση τερμάτισε το ταχύτατο Focus του Jackson. Ο δεύτερος αγώνας ήταν υπόθεση των Honda, με τους Shedden και Neal να πραγματοποιούν το πρώτο φετινό 1-2 της εργοστασιακής ομάδας. Τρίτος τερμάτισε ο Jackson συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις με το ιδιωτικό Focus, ενώ ο Plato τα πήγε ακόμη χειρότερα ερχόμενος σε… πολύ στενή επαφή με την eBay BMW του Robert Collard.

Στον τρίτο αγώνα είχαμε κόντρα και ανατροπές. Την καρό σημαία πήρε πάλι ο Jackson επισφραγίζοντας την ταχύτητα που επέδειξε σε όλο τον αγώνα, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Plato. Ωστόσο, ο πρώτος αποκλείστηκε επειδή η πίεση στο turbo του Focus του βρέθηκε εκτός κανονισμών, ενώ ο δεύτερος τιμωρήθηκε με ποινή χρόνου λόγω της άτσαλης επαφής που είχε με το Civic του Shedden στον τελευταίο γύρο και που είχε σαν συνέπεια την μικρή έξοδο και των δύο (βλέπε φωτο Νο4). Έτσι, η νίκη πήγε στον Shedden, με τον Plato δεύτερο και τρίτο τον Tony Gilham με το ιδιωτικό Team HARD Civic, στο καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμά του. Η MG δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό της, θεωρώντας πως η επαφή με τον Shedden έγινε στα πλαίσια της σκληρής μάχης που έδωσαν μεταξύ τους στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Η Honda δεν έχει απαντήσει στους υπαινιγμούς της MG μέχρι στιγμής. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρξει συνέχεια και πως οι δύο εργοστασιακές ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους εντός πίστας, στον αγώνα του Thruxston στις 29 Απριλίου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Οδηγοί

1. Jason Plato, 84 βαθμοί

2. Matt Neal, 80

3. Andrew Jordan, 76

4. Robert Collard, 72

5. Gordon Shedden, 70

 

Κατασκευαστές

1. Honda/Dynamics, 166 βαθμοί

2. MG/Triple Eight, 157

 

Ομάδες

1. Honda Racing, 146 βαθμοί

2. Pirtek Racing (Honda), 129

3. eBay Motors (BMW), 112

4. Redstone Racing (Ford), 100

5. MG KX Momentum, 93

 

Ιδιώτεςοδηγοί

1. Andrew Jordan (Civic), 98 βαθμοί

2. Robert Collard (320si), 80

3. Mat Jackson (Focus), 70

4. Jef Smith (Civic), 69

5. Tom Onslow-Cole (320si), 59

 

Ιδιωτικές ομάδες

1. Pirtek Racing (Honda), 102 βαθμοί

2. Redstone Racing (Ford), 92

3. eBay Motors (BMW), 91

4. ES Racing (Vauxhall), 74

5. Team HARD (Honda), 65

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποτελέσματα αγώνων

Βαθμολογίες

Στατιστικά

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...