F1: H Lotus δίνει απαντήσεις

Το πρόβλημα ήταν στην μπροστινή ανάρτηση

  • -
  • -

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Lotus, James Allison, παραμένει αισιόδοξος ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα με το σασί την προηγούμενη βδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τις δοκιμές ανήκει στο παρελθόν.

 

Όπως είπαν από την ομάδα το πρόβλημα εντοπίστηκε σε σύνδεσμο της μπροστινής ανάρτησης με το σασί, κάτι τι οποίο παρατηρήθηκε και στα δυο σασί που είχαν στην διάθεσή τους (ένα στην πίστα και ένα στο εργοστάσιο). «Φτάσαμε στην Βαρκελώνη με ένα ολοκαίνουριο σασί, το E20-02», είπε ο Allison για το τι έγινε την προηγούμενη βδομάδα. «Ολοκληρώσαμε τους πρώτους γύρους την Τρίτη το πρωι και ο Romain έφυγε για τους πρώτους γύρους. Φτάνοντας στα φρένα της πρώτης στροφής στην φάση του γρήγορου γύρου, κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά. Μας το είπε μέσω ενδοεπικοινωνίας και εγκατέλειψε την προσπάθεια φέρνοντας το μονοθέσιο στα πιτ. Αμέσως ήταν ορατό το πρόβλημα με τον σύνδεσμο του πάνω και πίσω μπράτσου της μπροστινής ανάρτησης».

 

Η λύση βρέθηκε, και τα νέα εξαρτήματα είναι πλέον πάνω στα μονοθέσια. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας αυτά είναι ένα κιλό πιο βαριά από τα προηγούμενα, αλλά είναι κάτι που δεν τους απασχολεί σε αυτή την φάση. Όσον αφορά τα τεστ πρόσκρουσης της FIA δεν χρειάστηκε να τα περάσουν πάλι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...