F1: Η απώλεια του Kubica το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Renault

Κοιτάζοντας πίσω …

  • -
  • -

Το 2011 δεν ήταν καθόλου καλή χρονιά για την ομάδα της Lotus Renault. Εάν και ξεκίνησε πολύ δυνατά ανεβαίνοντας σε βάθρα, από τα μέσα της σαιζόν υπήρχε μια πολύ μεγάλη κοιλιά στην απόδοση. Η ομάδα πήρε την απόφαση νωρίς να σταματήσει την βελτίωση του μονοθεσίου της, κυρίως γιατί το σύστημα της εξάτμισης δεν θα είχε εφαρμογή το 2012 και συνεπώς το κόστος βελτίωσης θα μπορούσε να δοθεί για την νέα σαιζόν.

Αυτό όμως που «γονάτισε» την ομάδα ήταν το ατύχημα του Kubica. Ερωτηθείς για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας ο Boullier είπε στο Autosport: «(Το θέμα του) Robert μακράν. Μακράν γιατί ήταν μια άμεση αγωνιστική απώλεια, η οποία ήταν προφανώς συνδεδεμένη με την ταχύτητα, και ήταν ακόμα μια απώλεια στην ψυχολογία της ομάδας και σε όλους. Και υπήρχε και μια έμμεση απώλεια, η οποία έχει μεγάλη σημασία για τον Robert. Η πνευματική του δύναμη, και η αφοσίωσή του στην ομάδα και να την κάνει όλο και καλύτερη. Και αυτό … δεν ξέρω πόσο μας κόστισε, γιατί μπορεί η εξέλιξη των εξατμίσεων θα μπορούσε να ήταν διαφορετικές εάν είχαμε τις παρατηρήσεις του»

Πλέον η ομάδα κοιτάζει μπροστά. Το 2012 θα έχει τους Kimi Raikkonen και Romain Grosjean στα δυο μονοθέσια. Αυτό που μένει να αλλάξει είναι η ψυχολογία της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...