WTCC 2011: Ισπανία

Πρωταθλήτρια η Chevrolet

  • -
  • -

Η Chevrolet έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνιση στην πίστα της Valencia εξασφάλισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στo πρωτάθλημα κατασκευαστών του WTCC, ενώ είναι πλέον και μαθηματικά βέβαιο ότι ο πρωταθλητής του 2011 θα είναι ένας από τους οδηγούς της. Στην κατάταξη των οδηγών, ο Yvan Muller πέρασε στην κορυφή κερδίζοντας και στα δύο σκέλη του αγώνα και αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Rob Huff με ένα προβάδισμα 16 βαθμών. Ο Alain Menu, o τρίτος εργοστασιακός οδηγός της Chevrolet, ακολουθεί στην κατάταξη με 80 βαθμούς διαφορά από την κορυφή διατηρώντας και αυτός βέβαια τις ελπίδες του για την διεκδίκηση του τίτλου.

Στο πρώτο σκέλος ο Muller χρειάστηκε να παλέψει σκληρά με τον Tarquini, πριν να τον περάσει για να εξασφαλίσει την πρωτιά, ενώ ο Menu κατάφερε να εκμεταλλευτεί σωστά την κατάσταση για να περάσει δεύτερος και να τη διατηρήσει τη θέση αυτή μέχρι το τέλος.

Το δεύτερο σκέλος φάνηκε στην αρχή ότι θα ήταν υπόθεση των αγωνιστικών τις BMW που στους αρχικούς γύρους διατηρούσαν τις τρεις πρώτες θέσεις, με τα Cruze  να γυρίζουν πίσω τους και σε κοντινή απόσταση αλλά χωρίς σημαντικά περιθώρια για κάποια προσπέραση. Η κατάσταση άλλαξε ριζικά όταν ο Coronel και ο Villa έχασαν πολύτιμο χρόνο μετά από μια επαφή που είχαν μεταξύ τους. Ο Muller βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά και να τερματίσει πρώτος ενώ οι Huff και Menu εξασφάλισαν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου περνώντας και οι δύο τον Michelisz ο οποίος έχασε την τροχιά του στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας είναι στην Ιαπωνία, στην πίστα της Suzuka στις 22-23 Οκτώβριου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος αγώνας

2ος αγώνας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1.

Yvan Muller

333 pt.

2.

Robert Huff

317 pt.

3.

Alain Menu

253 pt.

4.

Tom Coronel

164 pt.

5.

Gabriele Tarquini

155 pt.

 

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ OMAΔΩΝ

1.

Chevrolet

734 pt.

2.

BMW Customer Racing Teams

433 pt.

3.

SR Customer Racing (Seat)

393 pt.

4.

Volvo Polestar Evaluation Team

126 pt

 

Αναλυτικοί πίνακες βαθμολογιών

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...