«Σαμποτάζ» στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ποιοτικού ελέγχου ανακαλύπτοντας ακατάλληλα και ελαττωματικά εξαρτήματα

  • -
  • -
«Σαμποτάζ» στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην πράξη δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός παράγοντας που θέλει το κακό της Ford, αφού αυτοί που βάζουν σε δοκιμασία την εταιρεία είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα ελέγχου και να εξασφαλίσουν την ποιότητα των οχημάτων.

Έτσι ο τίτλος είναι απλώς ένας ευφάνταστος τρόπος από την πλευρά της Ford για να μας κάνει γνωστό τον μηχανισμό ελέγχου ποιότητας ο οποίος φροντίζει να μην περάσουν στα αυτοκίνητά της εξαρτήματα που κρίνονται ακατάλληλα και ελαττωματικά. Τα «Gremlin Tests» όπως τα ονομάζει η Ford χρησιμοποιούν μια ψηφιακή τεχνολογία η οποία ελέγχει και παρακολουθεί τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο της Βαλένθια.

Η τεχνολογία Vision System της Ford – πρωτιά για τη βιομηχανία – φωτογραφίζει, ελέγχει και παρακολουθεί κάθε εξάρτημα των 400.000 αυτοκινήτων και vans, και των 330.000 κινητήρων που συναρμολογούνται και κατασκευάζονται αντίστοιχα στη Βαλένθια κάθε χρόνο. Τα “Gremlins Tests” είναι ένας καινοτόμος τρόπος διασφάλισης ότι η νέα διαδικασία λειτουργεί σωστά.


«Ο ρόλος του Vision System είναι κρίσιμος καθώς επιβεβαιώνει την καταλληλόλητα των εξαρτημάτων όλων των οχημάτων» δήλωσε ο  Garciandia, technical specialist, Valencia Engine Vision System της Ford Ευρώπης. «Το Gremlin Test διασφαλίζει ότι το σύστημα δουλεύει άψογα.  Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ σοβαρό σκοπό. Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη όταν εντοπίζει κάποιο από τα εξαρτήματά μας και κάθε φορά το κάνουμε πιο δύσκολο».

Η Ford έχει λανσάρει μία σειρά αυστηρών και, ενίοτε, ασυνήθιστων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας στο εργοστάσιο όπου ένα νέο όχημα φεύγει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 40 δευτερόλεπτα. Μεταξύ αυτών:

  • Έχουν τοποθετηθεί υπερευαίσθητα μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται για να καταγράφουν ανοχές των κινητήρων
  • Ειδικά Εκπαιδευμένο Προσωπικό διασφαλίζει μέσα από ακουστικά test ότι κάθε νέο Ford Focus RS hot hatch λειτουργεί χωρίς ψεγάδι
  • Φτερά στρουθοκαμήλου χρησιμοποιούνται για το ξεσκόνισμα μοντέλων πριν τη βαφή για βελτιωμένη ποιότητα φινιρίσματος
  • Σύστημα ψηφιακής κάμερας – πρωτιά στη βιομηχανία –αναγνωρίζει ελαττώματα βαφής του αμαξώματος
  • Ηχητική δοκιμή οχήματος όπου ελέγχεται η αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth
  • Εικονική δοκιμή δρόμου για αξιολόγηση προηγμένων τεχνολογιών οδηγού
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...