F1: Ο Gerhard Berger κριτικάρει την Mercedes

Και όχι μόνο ...

  • -
  • -

O Gerhard Berger είναι από τους ανθρώπους που δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό του και αυτή τη φορά μίλησε για την Mercedes GP. Σύμφωνα με τον Αυστριακό πρώην οδηγό, ήρθε η ώρα της Mercedes να φέρει αποτελέσματα.

 

«Στο Βέλγιο ήταν εξωφρενικό να βλέπεις τον Rosberg να κάνει μια απίστευτη εκκίνηση και μετά από κάποιους γύρους να χάνει θέσεις σαν μαθητευόμενος οδηγός», είπε ο Berger στο Autosport. «Όλες οι εξηγήσεις και οι δικαιολογίες από την Mercedes με έχουν κουράσει. Είναι ώρα ένας κορυφαίος κατασκευαστής να προμηθεύσει ένα κορυφαίο μονοθέσιο τους οδηγούς του. Ο κινητήρας είναι κατά γενική ομολογία από τους καλύτερους. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουν το υπόλοιπο», είπε το πρώην αφεντικό της Toro Rosso.

 

Μίλησε και για το θέμα του Schumacher : «Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι έχω βαρεθεί από τις συμβουλές ειδικών που λένε ότι πρέπει να εγκαταλείψει. Περνάει τόσο καλά με το να αγωνίζεται, και με όλες τις ικανότητές του, γιατί να μην τρέχει και να μην περνάει καλά; Συνδυάζει τον επαγγελματισμό με την ευχαρίστηση. Μετά από όλη την επιτυχία του το αξίζει. Η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες. Όταν κάποιος του δώσει το μονοθέσιο θα τα καταφέρει»

 

Όμως μίλησε και για τους 3 καλύτερους οδηγούς που υπάρχουν στο grid, τον Hamilton, Vettel και Alonso : «Όπως το βλέπω Vettel, Alonso, και Hamilton είναι οι 3 καλύτεροι οδηγοί. O Vettel είναι τέλειος. Ο Alonso κάνει μικρά λάθη, αλλά δεν έχει το μονοθέσιο του Seb. O Lewis είναι ο καλύτερος στα προσπεράσματα, αλλά παίρνει μεγάλο ρίσκο. Έτσι είναι συνήθως 50-50 να περάσει ή να χτυπήσει. Φυσικά δεν φταίει ο Lewis για κάθε ατύχημα, αλλά είναι συχνά μπλεγμένος. Και δεν δημιουργεί καλή εικόνα εάν είσαι πάντα εκεί όταν πάει κάτι στραβά», σχολίασε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...