Trevor Taylor (1936-2010)

  • -
  • -

Γνωστός από την συμμετοχή του στην ομάδα της Lotus μαζί με τον Jim Clark και δεν ήταν ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος για το μεγάλο αστέρι της εποχής. Στην Lotus μοιράστηκαν από μια νίκη και μάλιστα είχε τερματίσει εμπρός από τον Jim όχι λίγες φορές.

Το 1954 άρχισε τις πρώτες του αγωνιστικές προσπάθειες και το 1958 θα κερδίσει το Πρωτάθλημα F3. Την επόμενη χρονιά θα ανέβει στην F2 και ο Colin Chapman αναγνωρίζοντας την ταχύτητά του, θα του δώσει μια θέση στη Formula Junior τo 1960.

Η χρονιά αποδείχτηκε μια τεράστια επιτυχία για τον Taylor, που στον προτελευταίο αγώνα ισοβαθμούσε με τον Jim Clark και επειδή ο τελευταίος δεν μπορούσε να συμμετάσχει στον αγώνα που θα έκρινε τον τίτλο (λόγο άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων), πολύ ιπποτικά πρότεινε να μοιραστούν τον τίτλο! Δεν συνέβη όμως το ίδιο την επόμενη χρονιά, που κέρδισε εύκολα τον τίτλο, για να μεταπηδήσει στην F1 στη θέση του Innes Ireland που είχε τραυματιστεί. Η πρώτη του αυτή επαφή στην F1 δεν ήταν πετυχημένη, αλλά την επόμενη χρονιά βελτιώθηκε σημαντικά και πείρε τη θέση του Ireland στην ομάδα της Lotus, δίπλα στον Jim.

Όμως από εδώ και πέρα οι καλές εμφανίσεις ήταν σπάνιες και έτσι αναγκάστηκε να στήσει την δική του αγωνιστική ομάδα, την πολύ γνωστή «Aurora» μαζί με την αδελφή του, που όμως πολλές φορές αποδείχτηκε πιο γρήγορη από τον ίδιο.

Η τελευταία του εμφάνιση στην F1 ήταν το 1966, όταν στο βρετανικό Grand Prix προσπάθησε με την ομάδα της Godiva πριν εγκαταλείψει.

Το 1969 βρίσκει ακόμα μια αγωνιστική ευκαιρία στο νέο τότε πρωτάθλημα της F5000, όπου συμμετέχει με Surtees TS5. Μάλιστα παραλίγο να κερδίσει τον τίτλο, αν δεν είχε ένα ατύχημα με τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Peter Gethin, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς! Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δύο ακόμα χρόνια, αλλά η φωτιά είχε σβήσει και τα παρατάει το 1972 σε ηλικία 36 ετών.

Θα πεθάνει από καρκίνο σε ηλικία 73 ετών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...