F1: Τελικά ποιος μας λέει την αλήθεια για το Μπαχρέιν;

Παιχνίδια στο παρασκήνιο …

  • -
  • -

Η FIA αποφάσισε να βγάλει στην δημοσιότητα την επιστολή της FOTA αλλά και την απάντησή της προς τις ομάδες. Η FOTA με την επιστολή που απέστειλε στις 7 του μηνός αναφέρει ότι η αλλαγή στο καλεντάρι είναι «μη ρεαλιστική».

 

Οι ομάδες αναφέρουν ότι έχουν ήδη σχεδιάσει την 30η Οκτωβρίου σαν ημερομηνία για το Ινδικό GP και μια αλλαγή θα πολύ δύσκολη για την αναδιοργάνωση των ταξιδιών τόσο από πλευράς χορηγών, των ΜΜΕ αλλά και των φιλάθλων οι οποίοι έχουν ήδη κανονίσει τις λεπτομέρειες αυτής τους της επίσκεψης. Επιπλέον η επέκταση του ημερολογίου θα δημιουργούσε και πρόβλημα στο προσωπικό των ομάδων, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ένας σημαντικός μήνας, κυρίως από άποψη αδειών. Βάσει όλων αυτών οι ομάδες ισχυρίζονται ότι είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί το ζήτημα.

 

Δυο μέρες μετά ήρθε η απάντηση από την ομοσπονδία η οποία πέταξε το μπαλάκι στον Ecclestone, καθώς αναφέρει ότι η αποκλειστική ευθύνη της δημιουργίας του ημερολογίου είναι, βάσει του Concorde Agreement, του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων. Καρφώνει όμως τον Ecclestone λέγοντας ότι ήταν αυτός που πρότεινε τις αλλαγές στο καλεντάρι!

 

Ο Ecclestone βγήκε μετά από την έγκριση του ημερολογίου και είπε ότι δεν επιθυμεί να γίνει ο αγώνας. Γιατί άραγε άλλαξε γνώμη; Κανένας δεν μπορεί ακόμα να εκτιμήσει με ακρίβεια γιατί άλλαξε στάση ο Ecclestone, αλλά το οικονομικό συμφέρον δεν φαίνεται να είναι στην περίπτωση αυτή η δικαιολογία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...