Αγώνας Ταχύτητας στην Τρίπολη

1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

  • -
  • -

Το σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2011 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ο πρώτος φετινός αγώνας, το οποίο διοργάνωσε η Start Line, είχε 25 συμμετοχές, αρκετό θέαμα, ένταση, ανταγωνισμό, αλλά και αρκετούς θεατές που εκμεταλλεύτηκαν το ανοιξιάτικο κυριακάτικο πρωινό.

 

Κατηγορία Sport

Στην κατηγορία Sport εκκίνησαν πέντε αυτοκίνητα, με τον Δημήτρη Δέγλερη στην pole position. Ένα πρόβλημα στο Peugeot 106 ωστόσο δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Τον αγώνα κέρδισε ο Σπύρος Βοργιάς με Peugeot 106, μπροστά από τον Νεκτάριο Δέγλερη με Citroen Saxo. Την κατάταξη ολοκλήρωσαν ο Χρήστος Ξηντάραςμε Citroen Saxo και ο Γιάννης Ιωαννίδηςμε Peugeot 106.

 

Ιστορικά

Ο αγώνας των Ιστορικών αυτοκινήτων αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση για τον Μάριο Σταφυλοπάτη με Porsche 911 RSR. Έφυγε πρώτος στην εκκίνηση και έμεινε εκεί μέχρι την καρό σημαία, χτίζοντας μια αρκετά μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ανδρέα Καροτσιέρη (Porsche 911). Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Εδιπίδης με Ford GT40, έπειτα από σκληρή μάχη με τους «Dobermann», κατά κόσμο Δημήτρη Παπανδρέου, (Porsche – 4η θέση) και Βασίλη Γόντικα (Vauxhall 2300 – 5η θέση). Στην τελευταία θέση τερμάτισε ο Παντελής Πουλιάδης με Porsche 911.

 

Κατηγορία Open

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με Opel Kadett ξεκίνησε από την pole position, ωστόσο η εκκίνησή του δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο «Dobermann με τη BMW M3. Πριν το τέλος του 2ου γύρου ο Παπαδόπουλος πέρασε ξανά πρώτος, όμως εγκατέλλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος στον 7ο γύρο. Τη νίκη πήρε ο «Dobermann», ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Θανάσης Κουρνιάτης με Ford Escort MKII που ξεκίνησε τελευταίος! Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Νίκος Πλέσσας με Ford Sierra Cosworth, ενώ την τελική πεντάδα συμπλήρωσαν ο Ανδρέας Χριστόπουλος και ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, αμφότεροι με Opel Ascona.

 

Cup Τρίπολης και Καλαμάτας

Ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος είχε οκτώ συμμετοχές και ήταν ο πιο επεισοδιακός. Ο Χαράλαμπος Ασημακόπουλος με Ford Sierra Cosworth ξεκίνησε από την pole position, αλλά γρήγορα την πρωτοπορία πήρε ο Νίκος Κακαρέας, επίσης με Ford Sierra Cosworth, μέχρι να εγκαταλείψει στην τελευταία στροφή πριν την ευθεία από έξοδο. Στον ένατο γύρο, ο 2ος Κουρνιάτης ακούμπησε από πίσω τον προπορευόμενο Ασημακόπουλο με αποτέλεσμα αυτός να κάνει τετ-α-κε και να πέσει στη 2η θέση, μέχρι να εγκαταλείψει μετά από λίγο. Ο Κουρνιάτης κέρδισε τον αγώνα με δεύτερο τον Ανδρέα Χριστόπουλο (Opel Ascona) και τρίτο τον Σπύρο Βοργιά (Peugeot 106). Οι αγωνοδίκες όμως έκριναν πως ο Κουρνιάτης ήταν υπαίτιος για το τετ-α-κε του Ασημακόπουλου και του επέβαλαν ποινή 5 λεπτών η οποία τον έριξε στην 3η θέση. Έτσι, οι βαθμοί της νίκης πήγαν στον Χριστόπουλο.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα του 1ου Αγώνα Ταχύτητας μπορείτε να τα βρείτε στο www.ethea-live.gr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...