Τέλος η Ανάβαση Δημητσάνας: Ατύχημα με τραυματισμό θεατών! [video]

Δύο διαφορετικές έξοδοι αγωνιστικών αυτοκινήτων από το δρόμο είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, και την οριστική διακοπή του αγώνα.

  • -
  • -

Πρόωρο τέλος δόθηκε στην 22η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου, η οποία διεξαγόταν αυτό το Σαββατοκύριακο, όχι λόγω της αφόρητης ζέστης, αλλά λόγω δύο ατυχημάτων.

Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου είχαν πραγματοποιηθεί κανονικά, όμως την Κυριακή δεν ολοκληρώθηκε ούτε το 1ο από τα δύο σκέλη του αγώνα. Δύο αγωνιστικά συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα κατά τη διάρκειά του και το διέκοψαν, οδήγησαν την Οργανωτική Επιτροπή στο να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός του αυτοκινήτου Νο 54 (Πάτροκλος Κανσός, VW Golf MK2), μετά από μηχανική βλάβη έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός διαδρομής σε σημείο που υπήρχαν θεατές. Κατά την έξοδο υπήρξε τραυματισμός θεατών, ωστόσο με την άμεση επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Δείτε video με το περιστατικό:

Το ατύχημα που οδήγησε στη διακοπή του αγώνα

Το δεύτερο συμβάν αφορούσε το αυτοκίνητο Νο 56 (Νίκος Παπαδόπουλος, Ford Escort MK2), ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν ρεπόρτερ. Για ακόμη μία φορά η επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού επιτελείου ήταν άμεση, με τον ρεπόρτερ να μεταφέρεται ομοίως στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Οι θεατές αλλά και ο ρεπόρτερ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Δείτε το video:

Μετά από τα συγκεκριμένα συμβάντα ο Αλυτάρχης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα, ευχαριστώντας από καρδιάς, τους αγωνιζόμενους, το ιατρικό επιτελείο, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, τα σώματα ασφαλείας, τους θεατές αλλά και όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Γορτυνίας που βοήθησαν με τον τρόπο τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Τέλος, ο Οργάνωση αναφέρει πως η 22η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους θεατές και στον ρεπόρτερ.

Φωτογραφία: Facebook / Steve Polizogopoulos

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...