F1: Μακρά η αποθεραπεία του Kubica

  • -
  • -

Μπορεί η σαιζόν να ξεκινάει σε λίγες μέρες στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όμως θα έχουμε έναν μεγάλο απόντα. Ο Robert Kubica δεν θα βρίσκεται στο grid με την ομάδα της Lotus Renault GP. Ο Πολωνός οδηγός που συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα της F1, αναρρώνει μετά από το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι.

 

Για την κατάστασή του και την πορεία της αποθεραπείας του μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου ο γιατρός της ομάδας Riccardo Ceccareli. «Ο Robert βελτιώνεται μέρα με την μέρα. Βλέπω ότι αναρρώνει ψυχολογικά και σωματικά πολύ γρήγορα. Δεν αποτελεί έκπληξη για μας που ξέρουμε τον Robert. Αποτελεί όμως έκπληξη για τους γιατρούς του νοσοκομείου της Pietra Ligure», είπε ο Ceccareli.

 

Τι περιλαμβάνει όμως η καθημερινότητα του οδηγού; «Είναι σε ένα τομέα που έρχονται οι φυσιοθεραπευτές σε αυτόν. Τον βοηθούν να κάτσει στην καρέκλα και κάνουν κάποιες ασκήσεις εκεί ή στο κρεβάτι. Η ρουτίνα είναι πολύ απλή, όσο το δυνατό περισσότερη δουλειά για να επανέλθει», είπε ο γιατρός. Το ερώτημα όλων είναι πότε θα δούμε τον Kubica πίσω στην ενεργό δράση. «Είναι προφανώς ένα ερώτημα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στο πότε ή πώς, γιατί αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι χειρούργοι έκαναν μια πολύ καλή δουλειά. Ο τρίτος παράγοντας είναι η φύση, πώς θα ‘του συμπεριφερθεί’; Όμορφα ή όχι; Γρήγορα ή όχι; Είναι κάτι που δεν μπορούμε να πούμε. Συνεπώς είναι ένα ερώτημα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δυο θετικές παραμέτρους : την δουλειά που έκαναν οι γιατροί και ο Robert ο οποίος είναι δυνατός», συμπλήρωσε ο Ceccareli.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...