F1: Η πρώτη συνέντευξη του Kubica!

O Πολωνός μιλάει για το ατύχημά του

  • -
  • -

Στην Ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport και στον έγκριτο δημοσιογράφο Pino Allievi έδωσε συνέντευξη ο Robert Kubica μέσα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται. Ο Πολωνός οδηγός μιλάει για το ατύχημά του αλλά και για την επιστροφή του στην F1.

 

«Θέλω να γυρίσω πίσω στην πίστα πιο δυνατός από ποτέ, γιατί μετά από τέτοια ατυχήματα δεν είσαι όπως ήσουν, βελτιώνεσαι. Έγινε και με μένα το 2007, μετά από το ατύχημά μου στον Καναδά. Έμεινα εκτός για ένα αγώνα και μετά γύρισα πίσω ακόμα καλύτερος. Ένας οδηγός δεν είναι μόνο πατάω γκάζι και στρίβω το τιμόνι, είναι περισσότερο από αυτό. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που οδηγεί στο 80% και σε κάποιον που οδηγεί στο 95%. Σε αυτό το 15% βρίσκεις τις ικανότητες και το κίνητρο», είπε ο οδηγός.

 

Το 2003 όμως είχε και ένα άλλο ατύχημα που του άφησε σημάδια : «Θυμάμαι την κατάστασή μου τότε, πριν από επτά χρόνια, όταν ήμουν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας φίλος, όταν μας χτύπησε κάποιος ο οποίος ήταν μεθυσμένος. Και τότε πέσαμε πάνω σε μπαριέρα και την στραβώσαμε, πριν πέσουμε σε γκρεμό. Ήταν στο ίδιο χέρι. Αλλά 4 μέρες μετά από ότι είχε γίνει τότε, δεν νιώθω το ίδιο καλά με τώρα, οπότε είμαι σε καλό δρόμο. Έχω ανυπομονησία να ‘κόβω χρόνους’ και το κάνω με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Δεν ξέρω πώς είναι ένα κόκαλο, αλλά από τη στιγμή που το φτιάχνουν για μένα, είναι στο ‘χέρι’ μου να το κάνω να δουλέψει όπως πρέπει. Τα δάχτυλα δουλεύουν, μπορώ και να νιώθω, και το χέρι του το ίδιο. Αλλά θα κάνω και άλλη μια εγχείρηση, οπότε θα ξέρω μετά. Λυπάμαι για ότι έγινε. Δεν θα έπρεπε να γίνει. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν θυμάμαι τίποτα από το ατύχημα. Βρέθηκα στο νοσοκομείο και μου τα εξήγησε όλα ο μάνατζέρ μου, Daniele Morelli».

 

Ο μάνατζερ του Kubica, Daniele Morelli, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στον οδηγό του. Μάλιστα αποκάλυψε ότι τον είχαν προετοιμάσει για τα χειρότερα οι γιατροί όταν του είπαν ότι ο Kubica είχε μόλις ένα λίτρο αίμα και ότι έπρεπε να «ενημερώσει τους γονείς του παιδιού»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...