F1: Η ασφαλής επιλογή της Lotus Renault GP

  • -
  • -

Μετά από το ατύχημα του Robert Kubica και το πρόβλημα που βγήκε στην επιφάνεια για το ποιος θα τον αντικαταστήσει, η Lotus Renault GP βρέθηκε μπροστά στο ερώτημα για το ποιος θα πάρει την θέση του.

 

Τα ονόματα έπεφταν βροχή από διάφορα sites αλλά και στο twitter. Η φύση του αθλήματος είναι τέτοια και κάποιοι μάνατζερ πήραν τηλέφωνο να προσφέρουν τις υπηρεσίες του οδηγού τους, αλλά υπήρχαν και κάποιοι οδηγοί … αθεόφοβοι που πήραν οι ίδιοι τηλέφωνο την στιγμή που το χειρουργείο του Kubica ήταν σε εξέλιξη. Πάντως όλα δείχνουν ότι στην Lotus Renault GP θα πάνε στα σίγουρα και θα εμπιστευτούν τα έμπειρα χέρια του Nick Heidfeld.

 

Γιατί θα γίνει αυτό; Ο Heidfeld είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός, έχει πάρει μέρος σε 174 αγώνες, ενώ πέρσι ήταν οδηγός εξέλιξης της Mercedes GP, στην συνέχεια έκανε δοκιμές για την Pirelli και τέλος έτρεξε και 5 αγώνες για την Sauber αντικαθιστώντας τον de la Rosa.

 

Θα πρέπει να αναλογιστούμε και τα εξής. Η ομάδα θέλει κάποιον έμπειρο για να εξελίξει το μονοθέσιο. Μακροπρόθεσμα και εφόσον ο Kubica μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση θα χρειαστεί να υπάρχει κάποιος ο οποίος να εξελίξει το μονοθέσιο στις επιλογές του Kubica. Ο Heidfeld έχει δοκιμάσει τα ελαστικά της Pirelli και τέλος η ομάδα έχει κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση και θέλει να χτίσει για τις επιτυχίες. Θα ήταν μεγάλο ρίσκο να βάλουν δίπλα στον Petrov κάποιον ο οποίος δεν έχει την εμπειρία να εξελίξει ένα μονοθέσιο. Θα πάνε στα σίγουρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι το «ποιος αξίζει να είναι στην F1», αλλά το «τι είναι καλό για την ομάδα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...