Δες το Ford Puma WRC στα ελληνικά χώματα, λίγο πριν το Ράλλυ Ακρόπολις

Η M-Sport Ford WRT ολοκληρώνει με επιτυχία την προετοιμασία και τις δοκιμές λίγες μόλις μέρες πριν την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις.

  • -
  • -

H M-Sport Ford WRT προετοιμάστηκε εντατικά για το Ράλλυ Ακρόπολις, έναν από τους θρυλικούς, αλλά συνάμα και πιο σκληρούς, αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο της χρονιάς στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία με τις περισσότερες νίκες (13) επί ελληνικού εδάφους (1977, 1979, 1980, 1981, 1993, 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2009), πραγματοποίησε εκτενή σειρά δοκιμών με προεξάρχοντα τον Sebastien Loeb.

loeb

Με βάση τους αγωνιστικούς κανονισμούς του WRC, κάθε οδηγός έχει δικαίωμα μίας ημέρας δοκιμών πριν από κάθε αγώνα, οπότε από τη στιγμή που η M-Sport Ford WRT θα συμμετάσχει με πέντε υβριδικά Puma Rally1, η αντίστοιχη διαδικασία ενόψει του ελληνικού αγώνα, είχε διάρκεια πέντε ημερών.

Πρώτος έλαβε τη σκυτάλη ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και τρεις φορές νικητής στο Ακρόπολις (2005, 2008, 2012), Sebastien Loeb, που θα έχει και πάλι ως συνοδηγό του την Isabelle Galmiche, ενώ ακολούθησαν οι Craig Breen, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet και Ιορδάνης Σερδερίδης.

front

Ο Sebastien Loeb εστίασε στην εύρεση των ιδανικών ρυθμίσεων για το σκληρό και απαιτητικό τερέν των χωμάτινων ειδικών του Ράλλυ Ακρόπολις, όπου οι πολλές πέτρες καραδοκούν, ενώ οι αυξημένες θερμοκρασίες καθιστούν την προσπάθεια των πληρωμάτων ακόμη πιο δύσκολη.

Δείτε ακόμη: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ό,τι πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις για το βουνό!

Τόσο ο πολυνίκης του WRC, όσο και οι υπόλοιποι οδηγοί της ομάδας, έμειναν ευχαριστημένοι από τις δοκιμές με το υβριδικό Ford Puma Rally1, οπότε είναι αισιόδοξοι αναφορικά με την εξέλιξη του Ράλλυ Ακρόπολις για την ομάδα τους.

side

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα ξεκινήσει φαντασμαγορικά το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, με υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ. Τις επόμενες τρεις ημέρες, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε ειδικές διαδρομές της Κορινθίας και της Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ορισμένες από τις διασημότερες του είδους, όχι μόνο του Ράλλυ Ακρόπολις αλλά και ολόκληρου του WRC.

Δείτε ακόμη: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι θα δούμε στο ΟΑΚΑ - Το πρόγραμμα

front

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις διαδρομές «Λουτράκι» και «Βωξίτες» που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, «Ταρζάν» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και «Ελευθεροχώρι», το οποίο θα αποτελέσει και την καταληκτική Power Stage του Ράλλυ Ακρόπολις, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Για να μάθετε τα πάντα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις πατήστε εδώ.

under

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...