Τρομακτική έξοδος αγωνιστικού – Έτρεχαν να σωθούν οι φωτογράφοι [video]

«Κόβει την ανάσα» το ατύχημα που συνέβη στην Αυστρία. Από θαύμα δεν χτύπησε κάποιος, έτσι όπως έφυγε το αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Οι οδηγοί, στους αγώνες ανάβασης κινούνται στο όριο, επιχειρώντας να πετύχουν τον απόλυτο χρόνο. Με τόσα χιλιόμετρα στο κοντέρ όμως, το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Στο παρακάτω βίντεο που προέρχεται από το Hill Climb Pöllauberg στις Αυστριακές Άλπεις, ο Dominik Olbert, βγήκε από μια αριστερή στροφή με τέρμα το γκάζι.

Ανοίγει όμως λίγο την τροχιά του KTM X-Bow GTX, με αποτέλεσμα ο πίσω δεξιός τροχός να πατήσει στο γρασίδι. Το πανίσχυρο όχημα των 530 ίππων βγαίνει εκτός ελέγχου. Ο οδηγός αδυνατεί να το επαναφέρει. Φεύγει απέναντι προς την πλαγιά, βρίσκει με το εμπρός τμήμα στο χαντάκι, ένας από τους τροχούς εκσφενδονίζεται και το αγωνιστικό όχημα αρχίσει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα στο χορτάρι.

hill climb

Οι φωτογράφοι που βρίσκονται στο σημείο τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν. Το KTM X-Bow GTX συνεχίζει να γλιστρά και σταματά ελάχιστα μέτρα πριν συγκρουστεί με ένα ξύλινο σημείο θέασης. Ευτυχώς, κανείς δεν έπαθε το παραμικρό. Ο οδηγός βγήκε από την καμπίνα σώος και αβλαβής.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κόπηκε στα δύο το μονοθέσιο του Schumacher στο GP του Μονακό

Μεγάλο ρόλο στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, έπαιξε η διοργάνωση. Όπως βλέπουμε το σημείο ασφαλείας για τους θεατές είχε τοποθετηθεί ψηλά στην πλαγιά, οπότε κανείς δεν κινδύνευσε. 

Δείτε το βίντεο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...