Ρώσος 15χρονος οδηγός χαιρετά ναζιστικά - Χάνει την αγωνιστική άδεια [video]

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς για τον νεαρό Ρώσο μετά την κίνηση που έκανε σε ευρωπαϊκό αγώνα καρτ.

  • -
  • -

Ως αντιαθλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίστηκε η ενέργεια του Artem Severyukhin να χαιρετίσει ναζιστικά στο βάθρο, στο πλαίσιο του αγώνα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καρτ στην κατηγορία Junior.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, το οποίο κέρδισε ο 15χρονος Ρώσος οδηγός. Ο νεαρός, αφού πήρε θέση στο βάθρο ανάμεσα στους συναθλητές του, χτύπησε αρχικά τη γροθιά του στο στήθος και στη συνέχεια σήκωσε το χέρι, όπως ακριβώς κάνουν οι ναζιστές.

Η κίνηση του άφησε άφωνους τους πάντες, με την ομάδα του, την Ward Racing, να λύνει άμεσα το συμβόλαιο μαζί του και να καταδικάζει το γεγονός, κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη συμπεριφορά που παραβιάζει κάθε ηθικό και αγωνιστικό κώδικα.

Δείτε εδώ την ενέργεια του Severyukhin

Ο 15χρονος, ο οποίος έτρεχε με σημαία Ιταλίας μετά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τον πόλεμο, αναμένεται να τιμωρηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Η FIA έχει θεσπίσει αυστηρές ποινές για τέτοιου είδους ενέργειες, και παρά το νεαρό της ηλικίας του Artem Severyukhin, δύσκολα θα υπάρξουν ελαφρυντικά, ειδικά μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα Ιταλικά Μέσα, του έχει αφαιρεθεί η αγωνιστική άδεια και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει εδώ με τις γροθιές ανάμεσα σε οδηγούς

Το παιδί, γιατί περί παιδιού πρόκειται, εμφανώς ταραγμένο ζήτησε συγνώμη γι΄αυτό που έκανε στο FIA Karting European Champs, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του τελείως ανόητη. «Ζητώ συγνώμη για ότι έκανα στο βάθρο. Απεικόνισα μια χειρονομία που πολλοί αντιλήφθηκαν ως ναζιστικό χαιρετισμό. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια – ποτέ δεν υποστήριξα τον ναζισμό και τον θεωρώ ένα από τα πιο τρομερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβη. Ξέρω ότι φταίω εγώ, ξέρω ότι είμαι ηλίθιος και είμαι έτοιμος να δεχθώ την όποια τιμωρία. Παρακαλώ καταλάβετε ότι δεν υποστήριξα τον ναζισμό ή τον φασισμό με αυτή τη χειρονομία».

Το βίντεο με την απολογία του νεαρού

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...