Ο Νικόλας Τομπάζης έγινε το μεγάλο αφεντικό της F1

Ένας Έλληνας ανέλαβε όλη τη διαχείριση του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πώς όμως συνέβη αυτό;

  • -
  • -

Στα μέσα του περασμένου μήνα, ο Νικόλας Τομπάζης, με απόφαση του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, προήχθη σε Διευθυντή Μονοθεσίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πλέον, ο Έλληνας τεχνικός με μακρά εμπειρία στην F1, γίνεται ο ισχυρότερος άνθρωπος του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ. Με αυτόν θα συνομιλούν όλες οι ομάδες, καθώς, ουσιαστικά, αποτελεί εφεξής τον ανώτερο σύνδεσμο μεταξύ της Formula 1 και της FIA.

tombazis

Στον Έλληνα τεχνικό όλος ο έλεγχος

Η παράδοση του ελέγχου της F1 στον Τομπάζη είναι επίσης απόφαση του προέδρου της FIA. O Mohammed Ben Sulayem, δέχθηκε σκληρή κριτική τόσο από τη Liberty Media, την εταιρεία που διαχειρίζεται εμπορικά το σπορ, όσο και από τις ομάδες για διάφορα θέματα, με αποτέλεσμα να θελήσει να κάνει ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τον εκτελεστικό του ρόλο στα θέματα της F1 σε έναν άνθρωπο που εμπιστεύεται πολύ και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο σπορ, δηλαδή τον Νικόλα Τομπάζη.

tombazis

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των αγώνων της F1 για το 2023

Ο Τομπάζης λοιπόν θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες στη Formula 1 και ο Ben Sulayem θα επικεντρωθεί στη στρατηγική εντός της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της FIA στις ομάδες, αναφέρει: «Ο στόχος μου ήταν να γίνω μη εκτελεστικός πρόεδρος μέσω της πρόσληψης μιας ομάδας επαγγελματιών διευθυντών, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, στο μέλλον, η καθημερινή σας επαφή για όλα τα θέματα στη F1 θα είναι με τον Νικόλα και την ομάδα του. Εγώ, θα επικεντρωθώ σε στρατηγικά θέματα με την ηγετική μου ομάδα».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...