Θρήνος στη Formula 1: Νεκρός σε τροχαίο ο γιος του προέδρου της FIA

Στην άσφαλτο του Dubai άφησε την τελευταία του πνοή ο γιος του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ύστερα από σφοδρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

  • -
  • -

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Mohammed Ben Sulayem, πρώην οδηγού αγώνων και νυν προέδρου της FIA με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο γιος του, Saif Muhammad bin Salim Al-Falasi, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο Dubai σε νεαρή ηλικία. Η FIA επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, δείχνοντας σεβασμό στην οικογένεια και το οικείο περιβάλλον του νεαρού εκλιπόντος.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έγιναν γνωστές. Ωστόσο, ο Saif Muhammad bin Salim Al-Falasi (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ήταν έμπειρος οδηγός, με πολλές συμμετοχές σε αγωνιστικά πρωταθλήματα. Μεταξύ των οποίων η Formula 4 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην οποία είχε αγωνιστεί στη σεζόν του 2016-17 και κατακτήσει αρκετές φορές την έβδομη και όγδοη θέση τερματισμού στην πίστα Yas Marina.

Ποιος είναι ο πρόεδρος της FIA

Ο Mohammed Ben Sulayem, πατέρας του εκλιπόντος, τελεί πρόεδρος της FIA από τον Δεκέμβριο του 2021. Διαδέχθηκε τον Jean Todd στην ψηφοφορία για το «τιμόνι» της FIA συγκεντρώνοντας ποσοστό 61,62%. Στη μέχρι σήμερα πορεία του έχει βοηθήσει σημαντικά στην απαραίτητη αναδιάρθρωση του οργανισμού, έχοντας και την απαιτούμενη εμπειρία καθώς έχει υπάρξει οδηγός αγώνων σε πολύ σημαντικά πρωταθλήματα του παγκόσμιου motorsport.

Δείτε ακόμη: Ποιος και γιατί είπε «ζωντανό νεκρό» τον Σουμάχερ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Mohammed Ben Sulayem έχει εδώ και πολλά χρόνια ενεργό ρόλο εντός της FIA, αφού το 2008 έγινε ο πρώτος Άραβας Vice President του οργανισμού. Μετά τον θάνατο του γιου του σε τροχαίο ατύχημα, ο πρόεδρος της FIAκατέστησε σαφές ότι θα κάνει ένα βήμα πίσω και δεν θα έχει καμία πρακτική εμπλοκή στη Formula 1 αυτή τη σεζόν, ωστόσο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους αγώνες. Η κηδεία του Saif Muhammad bin Salim Al-Falasi έγινε στις 8 Μαρτίου, στο Dubai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...