Επανασύνδεση Stig Blomqvit και Audi (video)

H EKS του Mattias Ekstrom παρουσίασε ένα Audi A1 προδιαγραφών R5 και πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ’84 Stig Blomqvist

  • -
  • -

Η αλήθεια είναι πως όλοι θα θέλαμε να δούμε την Audi να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Δεν είναι υπερβολή πως πρόκειται για την εταιρεία που άλλαξε την ιστορία στο θεσμό λανσάροντας στις αρχές της δεκαετίας του ’80 την τετρακίνηση στους αγώνες Ράλι. Πριν από μερικές ημέρες οι εικόνες ενός Audi A1 με έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, στα κλασσικά χρώματα της Audi Sport και σχεδιασμένο για ειδικές διαδρομές σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του σπορ.

Δυστυχώς, όμως, δεν πρόκειται για επιστροφή της γερμανικής εταιρείας στο WRC, αλλά για ένα αγωνιστικό προδιαγραφών R5, το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε η ομάδα του Mattias Ekstrom. Ο πρώην Πρωταθλητής του DTM, αλλά και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross αποκάλυψε ένα R5 (ή καλύτερα WRC2 σύμφωνα με τη νεότερη ονομασία της κατηγορίας) επάνω στο πάτωμα της τελευταίας γενιάς του Audi A1. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Rally Technic που έχει έδρα στη Νότια Αφρική και θα μπορεί να λάβει μέρος στο WRC στην αντίστοιχη κατηγορία.

Όπως όλα τα R5 διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.600 cc, ο οποίος αποδίδει περίπου 270 ίππους, ενώ το κιβώτιο είναι σειριακό πέντε σχέσεων, με το σύστημα τετρακίνηση να ανήκει στην Audi. Ένας από τους πρώτους οδηγούς που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του, εκτός από τοEkstrom, είναι ο Stig Blomqvist. Ο σπουδαίος Σουηδός έχει συνδέσει το όνομα του με την Audi, αφού εκτός από σπουδαίες νίκες με το quattro κατάφερε να κατακτήσει τον μοναδικό του τίτλο στο WRC το 1984. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η επανασύνδεση του Stig με το νεότερο αγωνιστικό προδιαγραφών μοντέλων που φέρει το σήμα της Audi, ήταν αρκετά συναισθηματική, με τον 75χρονο Σουηδό να το απολαμβάνει! Σημειώστε, πως το Audi A1 R5 θα είναι διαθέσιμο σε ιδιώτες, αναμένοντας φυσικά και την έκδοση της απαραίτητης ομολογκασιόν.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...