WTCR: Oδεύοντας στο τέλος μιας συναρπαστικής σεζόν

11 οδηγοί μπορούν μαθηματικά να κατακτήσουν τον τίτλο οδεύοντας στους τρεις τελευταίους αγώνες

  • -
  • -

Tο πρωτάθλημα του WTCR διανύει την Τρίτη σεζόν ύπαρξης. Η φετινή χρονιά είναι άκρως συναρπαστική καθώς βαδίζοντας στους τρείς τελευταίους αγώνες, οι πρώτοι έντεκα οδηγοί στην βαθμολογία έχουν ακόμα ευκαιρία μαθηματικά να κατακτήσουν τον τίτλο.

Το πρωτάθλημα του 2020 αποτελείται από έξι πίστες και δεκαέξι αγώνες. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες θα γίνουν στην Ισπανία στην πίστα του Aragon. Πάμε να δούμε όμως πως φτάσαμε έως εδώ.

zolder

Στο Βέλγιο στην πίστα του Zolder έγιναν οι 2 πρώτοι αγώνες όπου στον πρώτο ο Aργεντίνος Nestor Girolami με την ομάδα  της  All-Inkl.com Münnich Motorsport κατέκτησε pole position ,ταχύτερο γύρο και νίκη. Στον δεύετερο αγώνα o Γάλλος Yann Ehrlacher κατέκτησε τη νίκη με την ομάδα της Cyan Racing Lynk & Co.

nur

 Δύο εβδομάδες μετά η πίστα του Νordschleife φιλοξένησε τον 3ο και τον 4ο αγώνα. Οι συνθήκες και των δύο αγώνων  ήταν βρόχινες και σε συνδυασμό με την αυξημένης δυσκολίας χάραξη ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί για τους οδηγούς. Τελικοί νικήτές ήταν στον πρώτο αγώνα ο Esteban Guerrieri με All-Inkl.com Münnich Motorsport, ενώ στον δεύτερο ο Yann Ehrlacher κατακτώντας την δεύτερη φετινή του νίκη.

slo

Το Wtcr μεταφέρθηκε στη Σλοβακία στην πίστα  Automotodróm Slovakia Ring για τους επόμενους τρεις αγώνες το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου. Νικητές αναδείχθησαν ο Nathanael Berton στον πρώτο αγώνα και ο Τom Coronel στο δεύτερο αμφότεροι με την ομάδα της Comtoyou DHL Team Audi Sport, ενώ στον τρίτο αγώνα ο Ολλανδός Νicky Catsburg κατέκτησε την νίκη με την ομάδα της Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing.

hun

Στους αγώνες της Ουγγαρίας στην πίστα του Hungaroring οι συνήθεις ύποπτοι Esteban Guerrieri και Yann Εehrlacher επέστρεψαν στις νίκες. Ο Αργεντίνος κατέκτησε την νίκη στον πρώτο και τρίτο αγώνα, ενώ ο Γάλλος στον δεύτερο.

ara

Οι τελευταίοι έξι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ισπανία στην πίστα του Αragon.Oι πρώτοι τρεις αγώνες έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα όπου ο Jean-Karl Vernay πέτυχε την πρώτη φετινή του νίκη με τα χρώματα της Ιταλικής ομάδας Mulsanne στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα ο τοπικός ήρωας Mikel Azcona κέρδισε εκκινώντας από την pole position. Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα για την ώρα νικήτης αναδείχθηκε ο ομόσταυλος του Yann Ehrlacher, Thed Bjork πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο.

ara2

Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθέι στην πίστα του Aragon με τρεις αγώνες το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.

Στην βαθμολογία των οδηγών ο Yahn Ehrlacher προηγείται με 189 βαθμούς και ακολουθεί ο Esteban Guerrieri με 163 και ο Jean-Karl Vernay στην τρίτη θέση με 146 βαθμούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...