Εκκίνηση αύριο για το Ράλλυ Ντακάρ

Όχι στην Αφρική, όχι στην Λατινική Αμερική, αλλά στη Σαουδική Αραβία

  • -
  • -

Μετά από 11 έτη στη Λατινική Αμερική, το Dakar «μετακομίζει» χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα. Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει φέτος το δυσκολότερο off road αγώνα στον κόσμο, με εκκίνηση την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στην Jeddah και τερματισμό την Παρασκευή 17 του μήνα στην Qiddiya, στα περίχωρα του Riyadh.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 7.500 km! Το 75% του Rally Dakar θα διεξαχθεί σε αμμώδη επιφάνεια. Η ΜΙΝΙ θα έχει ως αγωνιστικό δίδυμο τον πολυνίκη του θεσμού Stephane Peterhansel (έχοντας ως συνοδηγό τη γυναίκα του, Andrea) και τον Carlos Sainz (με συνοδηγό τον Lucas Cruz).

Ο Peterhansel θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του στο θρυλικό αγώνα (σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα), ενώ ο Sainz μετρά δύο νίκες, το 2010 με τη Volkswagen και το 2018 με την Peugeot. Το ανανεωμένο buggy της ΜΙΝΙ έχει πιο κοντό εμπρός πρόβολο, ώστε να περνά ευκολότερα από τους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας.

Νικητής το 2019 ήταν ο Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ, πίσω από το τιμόνι του Toyota Hilux και έχοντας ως συνοδηγό τον Γάλλο Mathieu Baumel.

Πέρα από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, υπάρχουν επίσης οι κατηγορίες των Quad, των SSV και των φορτηγών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...