Le Mans 1969: Ford και Jacky Ickx ανέσυραν μνήμες δόξας (video)

72 μοναδικά GT40 και GT απότισαν φόρο τιμής στο θρίαμβο της Ford στις 24 ώρες του Le Mans το 1969

  • -
  • -

Μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής ένεκεν στην τέταρτη διαδοχική νίκη της Ford και του εμβληματικού GT40 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του 1969 διοργάνωσε η μάρκα στην πίστα του Spa στο Βέλγιο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος για την εκδήλωση “Ford GT40 Le Mans ’69 Revival”, όπου παρευρέθηκε και ο θρυλικός Βέλγος πρώην οδηγός Jacky Ickx. Συντροφιά στον 74χρονο πάλαι πότε θριαμβευτή στις 24 ώρες του Le Mans το 1969 κράτησαν τρείς γενιές των Ford GT40/GT, αλλά και κάποιες βαμμένες στα χρώματα της “Gulf” GT40 και GT me αριθμό #6 στις πόρτες.

Όπως συνέβη πριν 50 ακριβώς χρόνια, τα τρία αυτοκίνητα που τερμάτισαν πρώτα στο "Ford GT40 Le Mans ’69 Revival" ξεκίνησαν από τις τελευταίες θέσεις, πίσω από 69 εκθαμβωτικά Ford GT40 και GT. Για την περίσταση, το Ford GT40 που πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού είχε πίσω από το τιμόνι του την κόρη του Jacky Ickx, Vanina Ickx!

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: FORD GT40 - ΕΚΔΙΚΗΣΗ




«Πολλές φορές χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικά είναι τα πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Αυτό που κάνει σπουδαίο έναν οδηγό ή έναν αθλητή είναι ο συνδυασμός του έμφυτου ταλέντου, των ευκαιριών που θα του δοθούν, του περιβάλλοντός του, αλλά και του πάθους του!», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Jacky Ickx.

Mε 72 μοντέλα να παρατάσσονται στην πίστα, οι τρεις γενιές των Ford GT40 και GT (1964, 2005 και 2018) εκπροσωπήθηκαν στη μοναδική αυτή εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, εκτός από τις συμμετοχές από το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έλειψαν και εκείνες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τον Καναδά.

Παρά τον άστατο καιρό, τόσο οι ιδιοκτήτες των Ford GT40 και GT, όσο και ο κόσμος που βρέθηκε στην πίστα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο θέαμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...