Formula E: Back2back πρωταθλητής ο Jean Eric Vergne!

Mία ανάσα από την κορυφή η Audi, δυναμική παρουσία και από τη Nissan

  • -
  • -

Η 5η σεζόν της Formula E έριξε τους τίτλους τέλους της, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Jean- Eric Vergne, ο οποίος όχι μόνο αναδείχθηκε πρωταθλητής της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, αλλά ώθησε στην κορυφή και την ομάδα του, DS Techeetah. Πρόκειται για μία back2back επιτυχία του Vergne, μιας και είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που αναρριχάται στην κορυφή της διοργάνωσης.

Μετά από συγκλονιστικές μάχες για… γερά νεύρα στη συνοικία “Red Hook” του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, ο 29χρονος Γάλλος οδηγός δεν υπέκυψε στις ατυχείς στιγμές, ανταμειβόμενος, εν τέλει, με τον πολυπόθητο τίτλο της… ηλεκτρικής Formula.

Το κατόρθωμα του Γάλλου αποκτά επιπλέον σημασία, δεδομένου ότι η καρό σημαία στην πίστα της Νέας Υόρκης τον «βρήκε» εκτός πεντάδας και δη στην 7η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ FORMULA E

«Ήταν, απλά, απίστευτα. Το σαββατοκύριακο δεν ξεκίνησε όπως περιμέναμε και σήμερα (σ.σ. Κυριακή) δεν ήταν μια ιδανική μέρα, αλλά, πλέον, δεν έχει σημασία, διότι καταφέραμε να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους. Θέλω να ευχαριστήσω την υπέροχη ομάδα μου και όλους όσους συμμετείχαν “πίσω από τη σκηνή”. Αυτό (σ.σ. η επιτυχία) είναι για εμάς!», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Jean- Eric Vergne.

Αλησμόνητη, ακόμη, θα μείνει και η παρουσία της Audi η οποία, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, κατέβαλε επίμονες προσπάθειες, διεκδικώντας μέχρι την τελευταία στιγμή το τρόπαιο. H συγκινητική προσπάθεια του 34χρονου Βραζιλιάνου Lucas Di Grassi, ωστόσο, δεν αρκούσε για την εκτόξευσή του στην κορυφή. Η γεύση, βέβαια, είναι γλυκιά, μιας και η λήξη του πρωταθλήματος τον βρήκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, την ίδια ώρα που, σε επίπεδο ομάδων, η Audi κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Σημειωτέον πως νικητής του τελευταίου αγώνα της σεζόν αναδείχθηκε στο τιμόνι ενός Audi e-tron FE05, ο Robin Frijns της Envision Virgin Racing, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος ομάδων.

Το τέλος της φετινής Formula E αφήνει «γλυκιά» γεύση και για τη Nissan e.dams, η οποία ανέβηκε στην τέταρτη θέση, από πλευράς βαθμολογίας ομάδων.

Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω επιτυχία διαδραμάτισαν οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Sebastien Buemi στο E-Prix της Νέας Υόρκης. O 30χρονος Ελβετός κατέκτησε την πρώτη και τρίτη θέση στον διπλό και τελευταίο αγώνα της αγωνιστικής περιόδου, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών της ABB FIA Formula E.

Σημειώνεται πως  η Formula E αποτελεί ένα πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων υπό την αιγίδα της FIA. Το φετινό πρωτάθλημα διεξήχθη για πέμπτη συνεχή σεζόν και περιελάμβανε 13 Ε-Prix, τα οποία έλαβαν χώρα σε 12 χώρες, 5 ηπείρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ NISSAN ΜΙΛΑ ΣΤΟ GOCAR 

H τελική κατάταξη των οδηγών



H τελική κατάταξη των ομάδων


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...