Έτοιμοι οι ασύρματοι φορτιστές των 500 kW!

Μια αμερικανική εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει και θα ξεκινήσει άμεσα να τοποθετεί για επαγγελματική χρήση, ασύρματους φορτιστές με... 10πλάσια ισχύ από τους περισσότερους DC chargers στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Δεν πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο που θα εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου, αλλά για μία λύση που θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία στο λιμάνι του Los Angeles! Μέσα στο 2023 θα τοποθετηθούν ασύρματοι ταχυφορτιστές ισχύος 500 kW!

Το λιμάνι του Los Angeles είναι ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τα τελευταία χρόνια προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς το πλάνο εξηλεκτρισμού του. Αυτή την περίοδο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα project τοποθέτησης σταθμών φόρτισης, που θα έχουν ισχύ 125 kilowatt (kW), 250 kW, 380 kW έως και 500 kW! Η εταιρεία κατασκευής, Ideanomics, γνωστοποίησε  πως έχει ήδη δοκιμάσει τους ταχύτατους φορτιστές και μέσα στο 2023 θα είναι διαθέσιμοι προς χρήση. Μάλιστα, για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, η εταιρεία πήρε επιχορήγηση 8,4 εκ. δολαρίων από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη: Η Tesla ρίχνει "άκυρο" στους αναξιόπιστους φορτιστές

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ideanomics, οι νέοι ταχυφορτιστές θα μπορούν να γεμίσουν πλήρως τις μπαταρίες βαρέων οχημάτων και φορτηγών σε λιγότερο από 15 λεπτά! Βέβαια, αυτό θα ισχύει σε περίπτωση που αναφερόμαστε σε όχημα που κινείται τοπικά, με σχετικά μικρές μπαταρίες (125 kW) και θα μπορεί να δεχθεί τη συγκεκριμένη ταχύτητα φόρτισης. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η φόρτιση θα γίνεται ασύρματα, στοιχείο που θα επιταχύνει τη διαδικασία, αφού πλέον δεν θα απαιτείται η χρήση καλωδίων.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...