Formula Ε: Κυριαρχία της Audi μέσα στο "σπίτι" της

Ο Lucas Di Grassi δεν συνάντησε αντίσταση στο E-Prix του Βερολίνου και, πλέον, αποτελεί σοβαρή απειλή για τον Jean-Eric Vergne

  • -
  • -

Το E-Prix του Βερολίνου για τη Formula E φαίνεται πως… ταιριάζει άψογα στην «ομογενή» Audi, καθώς ο περυσινός θρίαμβος του Daniel Abt επαναλήφθηκε από τον έτερο πιλότο της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια, Lucas di Grassi.

Στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Sebastien Buemi της Nissan e.dams, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο "εκπορθητής" του E-Prix του Μονακό και πρωτοπόρος της συνολικής βαθμολογίας Jean-Eric Vergne της DS Techeetah.

Η νίκη του di Grassi εκτόξευσε τόσο τον ίδιο όσο και την Audi στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών και ομάδων αντίστοιχα. «Λάφυρο» για τον Βραζιλιάνο οδηγό από το Ε-Prix της Γερμανίας αποτελεί και η καταγραφή του ταχυτέρου χρόνου στον αγώνα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον επιπλέον σχετικό βαθμό, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμος στη συνέχεια.

Ο αγώνας

Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά έκρυβαν αρκετές παγίδες για τον di Grassi, αυτός, ωστόσο, κατάφερε να τις υπερκεράσει, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην εκκίνηση των μονοθέσιων.

Το οδόστρωμα της πίστας του Τέμπελχοφ αποδείχθηκε γρήγορα… γνώριμο για τη γερμανική μάρκα: Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να αφήσει πίσω του τον –αρχικά- προπορευόμενο Stoffel Vandoorne της Venturi HWA, ενώ, λίγα λεπτά αργότερα, δεν άργησε να καταλάβει και τα ηνία της κούρσας όταν προσπέρασε τον Sebastien Buemi.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ FORMULA E 

Τα βλέμματα των θεατών στο E-Prix του Βερολίνου μαγνήτισε η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Buemi και Antonio Felix da Costa της BMW I Andretti Motorsport, με τον τελευταίο, ωστόσο, να «λυγίζει» συμβιβαζόμενος, εν τέλει, με την 4η θέση.

Την 5η θέση κατέλαβε ο Vandoorne, ενώ ο περυσινός νικητής στο E-Prix του Βερολίνου, Daniel Abt, τερμάτισε στην 6η.

Το επόμενο, 11o E-Prix του φετινού πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένο για τις 22 Ιουνίου στη Βέρνη της Ελβετίας, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται με διπλό αγώνα στις 13 και 14 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθεί η βαθμολογία του αγώνα

Ακολουθεί η γενική κατάταξη των οδηγών


Ακολουθεί η γενική κατάταξη των ομάδων

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...