Formula E: “Εκπορθητής” του Μονακό ο Jean-Eric Vergne

Η κυριαρχία του πιλότου της DS Techeetah, έδωσε τέλος σ’ ένα πρωτοφανές στοιχείο που θα μείνει χαραγμένο στα «βιβλία» της Formula E

  • -
  • -

Πριν την 9η "στροφή" της Formula E στο Μονακό, τόσο οι φίλοι της όσο και εκείνοι που δραστηριοποιούνται ενεργά στον θεσμό αναρωτιόντουσαν αν παραταθεί το εντυπωσιακό σερί των 8 διαφορετικών «πρωταγωνιστών» σε ισάριθμους αγώνες.

Την απάντηση φρόντισε να δώσει ο Jean Eric Vergne της DS Techeetah, ο οποίος πέτυχε τη δεύτερη νίκη του κατά τη φετινή σεζόν, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που απέσπασε μέσω της κατοχύρωσης της pole position.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ FORMULA E ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η «εκπόρθηση», μάλιστα, του Μονακό τον εκτόξευσε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται και η ομάδα του, DS Techeetah.

«Δεν έχω ξανακερδίσει (σ.σ. στο Μονακό) και επομένως νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος. Είναι μια δύσκολη σεζόν, με πολλές μεταπτώσεις, αλλά τέτοιου είδους νίκες έχουν μεγάλη σημασία», δήλωσε ο 29χρονος Γάλλος πιλότος.

Η σεζόν για τον Vergne έχει εξελιχθεί, πράγματι, σ’ ένα roller-coaster συναισθημάτων, καθώς πριν την αναρρίχησή του στην κορυφή, είχε βρεθεί στη δυσμενή θέση να συλλέξει... 0 βαθμούς σε τρεις συνεχόμενους αγώνες.

Δεύτερος την «καρό σημαία» είδε ο Oliver Rowland της Nissan E.Dams, ενώ την πρώτη του παρουσία στο βάθρο εξασφάλισε ο Felipe Massa της Venturi Formula E Team.

Η βαθμολογία στο Μονακό


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...