Νέο έπος: Ο Ken Block στην ανάβαση του Pikes Peak (vid)

Ένα ακόμη show από τον Αμερικανό με την Mustang των 1.400 ίππων

  • -
  • -

Μετά το Gymkhana και το Terrakhana ήρθε το Climbkhana για τον Ken Block. Το νέο video με πρωταγωνιστή τον 50χρονο οδηγό έχει ως... αγωνιστικό χώρο το Pikes Peak, τη φημισμένη ανάβαση στα βουνά του Colorado. Στόχος για τον Block δεν ήταν βέβαια να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην ανηφορική διαδρομή των 19,9 km αλλά να αφήσει τις δικές του γραμμές στις 156 στροφές.  

Κρατώντας το τιμόνι της εξωπραγματικής Ford Mustang Hoonicorn με διπλό turbo που εκτοξεύει την ισχύ στους 1.400 ίππους και με την υποστήριξη από τους χορηγούς του (Ford, Toyo Tires, Monster Energy και Pennzoil), ο Block κατάφερε να ολοκληρώσει το εγχείρημά του με τρεις επισκέψεις στο βουνό.

«Όταν ήμουν νέος παρακολουθούσα το Pikes Peak στην τηλεόραση και ονειρευόμουν να πραγματοποιήσω την ανάβαση. Τελικά το κατάφερα το 2005, όμως ήταν με αυτοκίνητο του Group N που αφενός δεν είχε πολλή ισχύ και αφετέρου αντιμετώπιζα τα γνωστά προβλήματα με την έλλειψη οξυγόνου στο μεγάλο υψόμετρο. Τώρα όμως ανέβηκα στην κορυφή με το σωστό τρόπο», δήλωσε ο Block.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...