Εντυπωσιακό άλμα 49 μέτρων για τον Tanak (vid)

Ο Εσθονός «απογειώθηκε» με το Ford Fiesta στο Ράλι Φινλανδίας

  • -
  • -

Το «Yellow House Jump» που έχει πάρει το όνομά του από ένα κίτρινο σπίτι δίπλα στην ειδική διαδρομή είναι το πιο διάσημο σημείο του Ράλι Φινλανδίας, στην ειδική Ouninpohja. Μακρύτερα από όλους πέταξε ο Ott Tanak, καθώς το Ford Fiesta της M-Sport προσγειώθηκε στα 49 μέτρα. Ο Εσθονός οδηγός, εκ των κύριων διεκδικητών του τίτλου, βρίσκεται όμως μακριά από την επίτευξη της νίκης, καθώς με μόλις 4 ειδικές να απομένουν απέχει πάνω από 2 λεπτά από την κορυφή.

Εκεί βρίσκεται ο Esapekka Lappi με Toyota Yaris. Ο 26χρονος Φινλανδός είναι πολύ κοντά στην παρθενική του νίκη σε αγώνα του WRC, καθώς έχει προβάδισμα 49 sec από τον Teemu Suninen (Ford Fiesta). Μεγάλος άτυχος του Σαββάτου ήταν ο Jari-Matti Latvala. Ο εργοστασιακός οδηγός της Toyota ήταν επικεφαλής του αγώνα, όταν το Yaris που οδηγούσε σταμάτησε μέσα στην ειδική, μάλλον από πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα.

Μετά την έξοδο την Παρασκευή (δείτε εδώ το video) ο Sebastien Ogier δεν συνέχισε υπό καθεστώς Rally 2, διότι οι γιατροί δεν έδωσαν το «ΟΚ» στο συνοδηγό του, Julien Ingrassia, ο οποίος υπέστη ελαφρά διάσειση.

Το Ράλι Φινλανδίας ολοκληρώνεται την Κυριακή με 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 33,84 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...