Το Peugeot 3008DKR πάει για την τρίτη νίκη

Το λιοντάρι της Peugeot Sport ετοιμάζεται να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο στον σκληρότερο αγώνα αντοχής

  • -
  • -

Η Peugeot Sport επενδύει στο νέο 3008DKR, εξελίσσοντας το αγωνιστικό μοντέλο σε όλους τους τομείς προκείμενου να διεκδικήσει για μια ακόμα, τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη νίκη στο Dakar, τον σκληρότερο αγώνα αντοχής. Ο διάδοχος του μοντέλου που επικράτησε του ανταγωνισμού το 2016 και 2017 βλέπει το φως της δημοσιότητας, με την αγωνιστική ομάδα να κάνει την επίσημη παρουσίασή του.

Το Peugeot 3008DKR Maxi, όπως είναι η πλήρης ονομασία του είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις όπως μαρτυρά και η ονομασία του, κίνηση που έγινε με γνώμονα τη βελτίωση στην οδική συμπεριφορά. Η αύξηση αυτή προέκυψε από τα νέα πάνω και κάτω ψαλίδια, από τους νέους βραχίονες μπρος-πίσω και τα νέα ημιαξόνια (η κίνηση συνεχίζει να μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς).

Το Peugeot 3008DKR Maxi βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης του και δοκιμάζεται ήδη στο Silk Way Rally που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου από την Ρωσία με τερματισμό στις 22 του μήνα στην Κίνα. Από εκεί θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά όταν στο τιμόνι του νέου αγωνιστικού βρίσκεται ο πολυνίκης Sebastien Loeb, ο οποίος συμμετέχει για 2η χρονιά στο συγκεκριμένο ράλι, ενώ είχε τερματίσει στην 2η θέση στο περασμένο Ντακάρ.

Επίσης, στο Silk Way Rally συμμετέχουν οι Stephane Peterhansel και Cyril Despres με την διαφορά πως αγωνίζονται με τα τωρινών προδιαγραφών Peugeot 3008DKR. Ο Carlos Sainz αποτελεί το 4ο μέλος της dream-team της Peugeot και με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει συμβάλλει στην βελτίωση των αυτοκινήτων, ενώ θα προσπαθήσει και στο επόμενο Ντακάρ για το καλύτερο.

Bruno Famin, Peugeot Sport Director: «Καθώς το επόμενο Ντακάρ πλησιάζει έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε εντατικά στην επόμενη γενιά του αγωνιστικού μας. Φυσικά το πιο δύσκολο δεν είναι να νικάς, αλλά να συνεχίσεις τις νίκες απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό ανταγωνισμό. Για αυτό οι μηχανικοί μας έχουν ως στόχο να βελτιώνουν συνεχώς το αυτοκίνητο και να δίνουν στους οδηγούς μας, τις καλύτερες προοπτικές για ακόμη περισσότερες επιτυχίες».

Sebastien Loeb, Team Peugeot Total driver: «Θεωρώ πως το αυτοκίνητο, τώρα που είναι φαρδύτερο, είναι πολύ πιο σταθερό και πως βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Έχουν περιοριστεί πολύ οι κλίσεις και αυτό μας δίνει την δυνατότητα για πιο επιθετική οδήγηση με περισσότερο αυτοπεποίθηση και πλαγιολισθήσεις. Θα έλεγα πως το ισχυρότερο σημείο του Peugeot 3008DKR Maxi είναι οι off-road δυνατότητες που έχει».

Carlos Sainz, Team Peugeot Total driver: «Το νέο Peugeot 3008DKR Maxi τα πάει καλά στις δοκιμές και σαφώς είναι μία βελτίωση από το προηγούμενο αυτοκίνητο. Η κυριότερη αλλαγή είναι φυσικά το μεγαλύτερο πλάτος, το οποίο θα μας επιτρέψει να πιέσουμε περισσότερο στις στροφές και να κινηθούμε πιο γρήγορα, αφού το νέο αγωνιστικό είναι πιο σταθερό στις γρήγορες και σκληρές χωμάτινες διαδρομές».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...