F1: Poleman o Hamilton

Εκκινεί από την 1η θέση στον αυριανό εντός έδρας αγώνα

  • -
  • -

Μεγάλος κερδισμένος των προκριματικών ήταν σήμερα το απόγευμα ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes παρόλο που βρισκόταν υπο πίεση έκανε τον ένα και μοναδικό γρήγορο γύρο του και κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον ομόσταυλό του Nico Rosberg με την ευχάριστη έκπληξη Max Verstappen καταλαμβάνει την 3η θέση.

 

Το πρώτο σκέλος ξεκίνησε έχοντας δυο «δεδομένα». Ο Markus Ericsson με την Sauber δεν θα ξεκινούσε καθόλου λόγω του ατυχήματος που είχε στο 3ο κομμάτι των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ ο Sebastian Vettel θα εκκινούσε 5 θέσεις πιο πίσω λόγω αλλαγής κιβωτίου.

 

Αυτοί που μπήκαν γρήγορα για να «ξεμπερδεύουν» ήταν οδηγοί της Mercedes με τον Rosberg να είναι 0.015 δευτ μπροστά

 

 

Η έκπληξη ήταν ο Jenson Button που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την πίσω πτέρυγα και οι μηχανικοί του δεν μπόρεσαν να το διορθώσουν χάνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα ακόμα γύρο. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός Q2

 

 

Κλειδί των προκριματικών ήταν το γεγονός ότι η FIA θα έδειχνε μηδενική ανοχή σε παραβιάσεις με πατήματα εκτός πίστας σε συγκεκριμένες στροφές. Είδαμε αρκετές φορές οδηγούς να χάνουν τους χρόνος τους λόγω της παραβίασης αυτής.

 

Ο Massa ήταν η αρνητική έκπληξη στο τέλος του Q2

 

 

Ο γρήγορος χρόνους του Hamilton έφυγε από τον πίνακα καθώς βγήκε εκτός ορίων όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω

 

 

Του έμενε πλέον ένας γρήγορος γύρος και έκανε τα πάντα για να μας αποδείξει το πόσο μεγάλος οδηγός είναι. Κατάφερε και πήρε την pole position μπροστά από τον Nico Rosberg ο οποίος δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον δικό του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...