F1: Η μεγαλύτερη εικόνα των όσων έγιναν με τον Niki Lauda και τον Hamilton

Μεγάλος «κερδισμένος» ο Hamilton

  • -
  • -

H Mercedes είχε να διαχειριστεί μια καυτή πατάτα από τον αγώνα της Κυριακής, η οποία έγινε ακόμα πιο καυτή μετά από την προβολή της εκπομπής στο κανάλι του ιδιοκτήτη της Red Bull, Dietrich Mateschitz, το ServusTV. Η εκπομπή είχε μαγνητοσκοπηθεί και προβλήθηκε την Δευτέρα το βράδυ.

 

Στην εκπομπή αυτή ο φίλος και βετεράνος Ελβετός δημοσιογράφος Benoit Roger ρώτησε τον Niki Lauda εάν αληθεύει ότι ο Hamilton «κατέστρεψε» το δωμάτιο που έχει στο motorhome μετά από τα προκριματικά στο Βακού όταν και έπεσε πάνω στις μπαριέρες ξεκινώντας τελικά από την 10η θέση. Ο Lauda είπε : «Αυτό έκανε γιατί χτύπησε. Και πρέπει να πληρώσει για αυτό (το δωμάτιο). Μπορείς να βασιστείς σε αυτό. Μου είπε ότι δεν μπορώ να μπω γιατί θα κατέστρεφε τα πάντα. Έτσι έγινε». Ο Lauda ρωτήθηκε ακόμα και για τα σχόλια του Hamilton ότι η σχέση του με τον Rosberg είναι καλύτερα από ποτέ, με τον Γερμανό να απαντά : «O Lewis είπε ψέματα για αυτό, τόσο απλά. Απλώς είπε κάτι. Ήθελε να είναι μαλακός για να έχει την ηρεμία του το τριήμερο. Κάνει ότι μπορεί. Η μάχη ανάβει όσο ο Nico είναι μπροστά». Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στην εκπομπή και δεν χωρούν αμφιβολίας!

 

Το κανάλι ServusTV στέλνει στην συνέχεια μια ανακοίνωση (όπως διαβάσαμε στην Bild) που αναφέρει τον Lauda να λέει : «O Lewis γίνεται ταύρος, όσο είναι μπροστά ο Rosberg. Ήμουν εκεί, όταν κατέστρεψε το δωμάτιο στο ξενοδοχείο του, γιατί έπεσε πάνω στον τοίχο. Την ζημιά θα την πληρώσει προφανώς ο ίδιος». Ο Lauda είπε μετά στην Bild ότι αποδόθηκαν λάθος «Δεν ήταν στο ξενοδοχείο, αλλά στο δωμάτιό του στην πίστα. Ήταν εκνευρισμένος. Φώναζε και πέταξε το κράνος του στην γωνία».

 

Χθες αργά το απόγευμα εκδόθηκε μια ανακοίνωση από την Mercedes εκ μέρους του Niki Lauda. Σε αυτή αναφέρθηκε το εξής:

 

«Σε συνέχεια της εμφάνισης σε τηλεοπτική εκπομπή στο Servus TV η οποία μαγνητοσκοπήθηκε πριν από το τελευταίο τριήμερο του Αυστριακού GP, ο Niki Lauda θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να δηλώσει τα εξής:

 

  • Ο Lewis Hamilton δεν κατέστρεψε κατά οποιονδήποτε τρόπο το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το δωμάτιο που έχει στην πίστα το τριήμερο του Baku.
  • Ο Lewis Hamilton δεν είπε ψέματα για την σχέση του με τον team-mate του Nico Rosberg.

 

Ο Niki λυπάται για την παρεξήγηση που προκλήθηκε από τα σχόλια τα οποία πήραν εξωφρενική τροπή και δυσανάλογη με τον με τον τρόπο που ειπώθηκαν»

 

Η πρώτη αντίδραση όλων ήταν «Μα καλά … πλάκα μας κάνουν; Αφού τα είπε!». Προφανώς και τα είπε και τα εννοούσε. Μιλάμε για τον Lauda που ότι σκέφτεται το λέει.

 

Φαίνεται όμως εδώ ότι μπήκαν στην μέση οι δικηγόροι του Hamilton οι οποίοι βρήκαν ότι τα λεγόμενα ενός μη εκτελεστικού διευθυντή της Mercedes έκανε μεγάλη ζημιά στην εικόνα του οδηγού της ομάδας Lewis Hamilton και κατά πάσα πιθανότητα η ανακοίνωση αυτή βγήκε για … νομικούς λόγους. Άλλωστε υπάρχουν και πολυσέλιδα συμβόλαια και όροι που δεν επιτρέπουν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις.

 

Όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που θα πρέπει να βάλουμε στην «μεγάλη εικόνα». Από όλη αυτή την ιστορία και από το συμβάν εντός πίστας της Κυριακής πολύ μεγάλος κερδισμένος βγαίνει ο Lewis Hamilton. Αυτού ήταν η εικόνα που «τσαλαπατήθηκε» τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και περιμένουμε να δούμε την δύναμη που θα έχει πλέον στα εσωτερικά θέματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...