F1: Pole position o Rosberg για το Κινέζικο GP

Στην άλλη … άκρη ο Hamilton

  • -
  • -

F1: Pole position o Rosberg για το Κινέζικο GP Στην άλλη … άκρη ο Hamilton Από τις δυο … άκρες του grid θα ξεκινήσουν αύριο οι δυο Mercedes με τον Nico Rosberg να παίρνει την pole position και τον Lewis Hamilton να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μονάδα ισχύος και να ξεκινάει τελευταίος για τον αυριανό αγώνα. Πίσω από τον Rosberg θα βρίσκεται ο Daniel Ricciardo με την Red Bull Racing ενώ από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι δυο Ferrari με τον Raikkonen και Vettel. Η πρώτη από τις δυο σημαίες των χρονομετρημένων δοκιμαστικών βγήκε από το ατύχημα που είχε ο Pascal Werhlein με την Manor Racing, ο οποίος σε ένα μικρό σαμαράκι που έχει η ευθεία εκκίνησης τερματισμού το οποίο είχε και νερό, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στις μπαριέρες. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τι ακριβώς έπαθε ο οδηγός της Manor

Όταν τελείωσε το Q1 η κατάταξη είχε ως εξής:

Όμως και το Q2 είχε κόκκινη σημαία, όταν ο Nico Hulkenberg, παρόλο που είχε χρόνο που εν τέλει τον έφερε στο Q3, έχασε τον εμπρός αριστερά τροχό σε στιγμή που ουσιαστικά δεν μπόρεσε κανείς να κάνει τελευταίο γρήγορο γύρο.

Έτσι Massa, Alonso, Button, Grosjean, Ericsson και Nasr δεν μπόρεσαν να κάνουν μια ακόμα προσπάθεια για να φέρουν τα μονοθέσιά τους στο Q3

Στο 3ο και τελευταίο σκέλος με την πρώτη τους προσπάθεια ο Raikkonen και ο Rosberg μοιραζόντουσαν τις δυο πρώτες θέσεις, ενώ άλλοι, όπως ο Vettel περίμεναν να κάνουν μία και μοναδική προσπάθεια. Και ενώ φαινόταν ότι ο Raikkonen είχε ισχυρό χαρτί για την pole position ο Rosberg κατάφερε και έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο φέρνοντας την Mercedes στην pole position!

Ο γύρος που έδωσε στον Rosberg την pole position είναι αυτός

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει αύριο και πώς θα μπορέσει ο Rosberg να κρατήσει την πρωτοπορία σε μια πίστα που η Ferrari δείχνει να απειλεί την Mercedes.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...