F1: Πώς φτάσαμε στο ατύχημα του Alonso

Στοιχεία δείχνουν ότι το μονοθέσιο του Guttierez μπήκε σε κατάσταση αποθήκευσης ενέργειας την στιγμή της σύγκρουσης

  • -
  • -

Ο αγώνας στην Μελβούρνη πέρασε στην ιστορία. Η νίκη του Nico Rosberg και το εάν η Ferrari έχασε ή δεν έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια της πέρασαν σε δεύτερη μοίρα γιατί το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν το τρομακτικό ατύχημα του Fernando Alonso ο οποίος βγήκε σώος από το κατεστραμμένο μονοθέσιο της McLaren.

 

Τα στοιχεία που βγήκαν από τις τηλεμετρίες έδειξαν ότι η Haas του Gutierrez είχε ταχύτητα 307 χλμ/ώρα την στιγμή της επαφής  με τον Alonso να είναι 3 χλμ/ώρα πιο γρήγορος. Ο Gutierrez φάνηκε ότι κρατούσε την γραμμή του και έκανε πολύ ελαφρά το τιμόνι αριστερά. Πιθανώς να μην περίμενε να προσπαθήσει να τον περάσει ο Alonso από εκεί. Σημαντικό στοιχείο είναι το ότι στο σημείο του φρεναρίσματος , που παρεμπίπτοντος ήταν το ίδιο και στον προηγούμενο γύρο, το μονοθέσιο της Haas μπήκε σε κατάσταση «αποθήκευσης ενέργειας» στο τέλος της ευθείας με αποτέλεσμα να «κόψει» 150-160 ίππους (φανταστείτε ότι είναι σαν να ανοίγετε το Aircondition σε ένα αυτοκίνητο δρόμου). Πιθανώς εάν δεν έμπαινε σε αυτή την κατάσταση αυτή να είχε κερδίσει κάποια εκατοστά ο Alonso προς τα αριστερά και να είχε αποφευχθεί το ατύχημα. Το ότι ένα μονοθέσιο μπαίνει σε αυτή την κατάσταση φαίνεται στον οδηγό που ακολουθεί, καθώς υπάρχει το ενδεικτικό κόκκινο φως στο πίσω μέρος του προπορευόμενου μονοθεσίου.

 

Ο Alonso είχε και στο παρελθόν μεγάλα ατυχήματα, αλλά το χθεσινό το θεωρεί το πιο σημαντικό : «Αυτό ήταν μάλλον πιο σκληρό από αυτό της Βραζιλίας. Φοβάσαι μετά από την πρώτη πρόσκρουση, και όταν βλέπεις ότι είσαι στον αέρα, ελπίζεις να προσγειωθείς σωστά και όχι ενάντια σε κάποιον τοίχο ή μετωπικά. Όταν αρχίζεις να περιστρέφεσαι θέλεις να σταματήσεις, αλλά νιώθεις ότι δεν θα γίνει ποτέ. Μετά μόλις είδα μια μικρή τρύπα σκέφτηκα ότι πρέπει να βγω γρήγορα, γιατί από το σπίτι θα ήθελαν να με δουν να βγαίνω γρήγορα. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη».

 

Μέσω του Instagram o Alonso συμπλήρωσε : «Σήμερα κατάλαβα ότι ξόδεψα κάποια από την τύχη που έχω στην ζωή, και θέλω να ευχαριστήσω την McLaren, την FIA για την ασφάλεια που υπάρχουν στα μονοθέσια. Ακόμα τους συναδέλφους μου και τους φιλάθλους για την ανησυχία και την αμέριστη υποστήριξη». Φωτογραφίες και video από το ατύχημα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του αγώνα.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...